PD-L: Un Bihor portocaliu

5Comentarii
ORADEA - Acestea sunt obiectivele enunţate de Emil Boc, preşedintele PDL, prezent ieri la Oradea, cu ocazia lansării oficiale a candidaţilor la Parlamentul României. Evenimentul a avut loc la Filarmonica Oradea, în prezenţa a sute de democraţi-liberali din tot judeţul.

Autostrada se execută


Comparaţia este una dintre armele pe care le vor folosi democrat-liberalii în lupta cu celelalte formaţiuni politice. „Invitaţi-i pe români să compare oamenii noştri cu cei din actualul Guvern. Să o compare pe Monica Macovei cu Chiuariu dosar penal, pe Vasile Blaga cu David care vinde Loganul cu 70.000 euro bucata, pe Mircea Miclea cu Adomniţei sau Asteluţei, cel care face cinci greşeli gramaticale în trei fraze, pe Gheorghe Flutur cu Decebal Remeş – pălincă şi caltaboş. Nu că avem ceva cu pălinca şi caltaboşul, nouă, ardelenilor, ne place şi pălinca, ne place şi caltaboşul, dar Remeş a făcut de ruşine şi Ardealul, şi pălinca, şi caltaboşul”, i-a îndemnat şeful PD_L pe colegii de partid. În acelaşi context, Emil Boc a sugerat şi alte comparaţii, de această dată cu guvernarea Năstase. „Întrebaţi-i pe oameni cum era pe vremea PSD, când nu puteai ajunge director de şcoală dacă nu-ţi făceai carnet de partid, oamenii de afaceri primeau controale dacă nu cotizau la puşculiţa de partid. Şi ar trebui să-şi amintească şi ziariştii cum stăteau cu libertatea presei, ce probleme aveau dacă nu-i lăudau…”
Liderul democrat a ţinut să sublinieze că probabil prioritatea numărul unu este infrastructura, context în care „Autostrada Transilvania Braşov – Borş se execută, nu se discută”.

Elimină 100 de taxe


Şeful PDL a abordat apoi un alt registru din ciclul „Guvernul Tărigeoană împarte banii pe sprânceană”. În acest context au fost amintiţi celebrul păpuşar PSD Hrebenciuc, care asfaltează drumuri în campanie pe banii daţi de Tăriceanu de la buget, şi Geoană, care îşi face socotelile tot pe mita electorală servită de Tăriceanu. PD_L garantează menţinerea cotei unice de 16% din simplul considerent că oamenii de afaceri dorm mai liniştiţi ştiind că au de plătit o taxă mai mică, pe care o şi plătesc, decât căutând metode să evite plata taxelor. Astfel, cota unică e o sursă sigură de venit la buget. „Vom elimina 100 de taxe, din care nu se strâng atâţia bani cât costă strângerea lor”, a promis Boc. Liderul PD_L nu a părăsit microfonul înainte de a spune că PD_L Bihor este „o şcoală de politică, o organizaţie-fanion consacrată pe plan naţional, dar şi internaţional, prin domnul Petru Filip, candidat la Senatul României”.

FACT BOX:

CANDIDAŢII PD_L Bihor
Senat: Petru Filip, Dorel Luca, Mihai Groza, Gavrilă Ghilea

Deputaţi: Ionel Pop Bruchental, Sorin Motoca, Nicolae Hodişan, Ştefan Seremi, Cristian Ile, Gheorghe Sârb, Mircea Matei, Mircea Bradu, Octavian Bot

 

Otilia Sandor5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor