PD reclamă poliţiştii din Aleşd

ORADEA – PD Bihor va depune o plângere împotriva ofiţerilor de la Poliţia din Aleşd care au fost de serviciu în 8 decembrie, când doi tineri membri ai PD Bihor, implicaţi în campania electorală pentru alegerile din Auşeu, au fost luaţi de pe stradă de consilierul judeţean Dumitru Voloşeniuc şi candidatul PNL Nicolae Botici şi duşi la Poliţie să dea declaraţii. Scandal [.doc – 29KB]

Reţinere fără plângere?

„Am vorbit la telefon cu ofiţerul de serviciu de atunci şi l-am întrebat pe ce motiv sunt reţinuţi tinerii şi dacă există o plângere penală împotriva lor. El mi-a spus că există una verbală şi că plângerea atunci se scria. Cum au putut să reţină două persoane fără să existe o plângere?”, declară contrariat Mircea Matei, secretar general al PD Bihor, mai adăugând că în timp ce purta discuţia cu ofiţerul de serviciu, alţi poliţişti din secţie îl îndemnau pe acesta să-i închidă telefonul. „Considerăm că modul în care s-au comportat acei poliţişti este un abuz şi vom depune o plângere împotriva lor”, promite secretarul general al PD Bihor.

Vineri, înainte de încheierea campaniei electorale în comuna Auşeu, doi tineri din echipa de campanie a PD Bihor au fost urcaţi în autoturismul consilierului judeţean Dumitru Voloşeniuc, de la PNL, care împreună cu actualul primar al comunei, liberalul Nicolae Botici, i-au dus pe tineri la Poliţia Aleşd pe motiv că împărţeau în comună exemplare dintr-un ziar local în care era denigrat candidatul PNL.

La fel ca şi duminică, şeful Poliţiei din Aleşd, subcomisarul Pavel Ioan, nu a răspuns nici joi la telefon pentru a-şi apăra subordonaţii.

Cristian Horgos

 

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase