PDL Bihor vede un banditism politic al USL

4Comentarii
Ionel Avrigeanu
Ionel Avrigeanu
În contextul evenimentelor politice de importanţă majoră de la Bucureşti – înlocuirea celor doi preşedinţi ai camerelor Parlamentului, a Avocatului Poporului, precum şi procedura de suspendare a preşedintelui Băsescu – pedeliştii bihoreni au socotit de cuviinţă să ia poziţie.

Redăm în continuare comunicatul emis de PDL Bihor şi semnat de preşedintele interimar al filialei, Ionel Avrigeanu:

„Organizaţia judeţeană a PDL Bihor constată cu îngrijorarea că Guvernul USL condus de primul ministru Victor Ponta a declanşat în aceste zile o ofensivă fără precedent împotriva instituţiilor fundamentale ale statului de drept.

Deşi legitimate ca exerciţiu parlamentar, înscris în logica democraţiei, revocarea din funcţie şi înlocuirea Avocatului poporului, dar şi a preşedinţilor celor două Camere ale legislativului s-au dovedit veritabile execuţii publice.

Toate aceste acţiuni iresponsabile au debutat cu scoaterea de sub controlul Curţii Constituţionale a hotărârilor Parlamentului, culminând cu declanşarea procedurilor de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu pe baza unui „rechizitoriu” care ar face să pălească până şi sentinţele de condamnare din perioada stalinistă.

Ecourile internaţionale ale acaparării ilicite a acestor pârghii de putere sunt în măsură să dea ceasul istoriei înapoi cu 22 de ani, în plină negură a mineriadelor care ne-au ţintuit o lungă perioadă la porţile Europei. Abordările agenţiilor internaţionale de presă au fost prompte, dar dureroase, situaţia politică din România acestor zile fiind comparată în comentariile analiştilor străini cu Germania nazistă sau dictatura din Belarus.

Acţiunile de subminare a democraţiei sunt cu atât mai grave cu cât alternativa USL, deşi nevalidată încă politic la nivel parlamentar prin votul electoratului, tinde să confişte toate mecanismele instituţionale ale statului de drept.

În acest context, subscriem apelului preşedintelui PDL, Vasile Blaga, adresat grupurilor UDMR, UNPR şi al minorităţilor naţionale, tradiţionali parteneri de guvernare ai PDL, îndemnând la luciditate şi solidarizare democratică împotriva actelor de banditism politic săvârşite de USL.

Considerăm că scopul acaparării puterii politice nu poate scuza mijloacele ilicite prin care aceasta este dobândită. Deteriorarea în numai patru zile, de la „marţea roşie” la „vinerea neagră”, a imaginii pe plan extern a României va avea consecinţe interne pe termen lung, pe care numai o huntă politică iresponsabilă le poate minimaliza, şi care se vor repercuta dramatic în primul rând asupra nivelul de trai al majorităţii românilor”.

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor