PDL Bihor vrea să intre în joc

44Comentarii
PDL Bihor vrea să intre în joc
Prin vocea lui Dorin Corcheş, democrat-liberalii anunţă că vor să acceadă la Putere şi în Bihor.

PDL nu mai vrea să facă Opoziţie de dragul Opoziţiei pe plan local. Ieri, preşedintele PDL Oradea, Dorin Corcheş, a anunţat oficial faptul că organizaţia Oradea a PDL doreşte „să îşi asume responsabilităţi şi pe plan local”, aşa cum partidul îşi asumă guvernarea şi pe plan naţional, într-o perioadă grea – arată portocaliii.

Corcheş a vorbit şi la modul concret: PDL vizează o poziţie de viceprimar la Oradea. Mai mult, PDL îşi doreşte şi un post de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean. „PDL are cei mai mulţi primari în Bihor şi considerăm că e normal să avem un vicepreşedinte la CJ Bihor”, spune preşedintele PDL Oradea, care este şi liderul consilierilor locali orădeni.

Mesaj pentru UDMR

„Din punctul nostru de vedere, în această perioadă trebuie să ne aducem aportul în luarea deciziilor pe plan local. Iar acest lucru presupune o funcţie de viceprimar la Oradea şi un vicepreşedinte la Consiliu. Aceasta este poziţia noastră oficială”, a declarat Corcheş, care a precizat că PDL va iniţia săptămâna viitoare discuţii cu UDMR şi PNL în acest sens. De altfel, Dorin Corcheş a amintit despre protocolul semnat între PDL şi UDMR la nivel naţional, care prevede colaborare şi în plan local. În acest context, pedeliştii sunt nemulţumiţi de coaliţia PNL – UDMR din Bihor, care i-a exclus pe ei atât din Executivul orădean, cât şi din cel judeţean. „Nu mergem nici să-i rugăm, nici să-i şantajăm. Însă le vom pune în vedere colegilor de la UDMR protocolul pe care îl avem semnat la nivel naţional şi care presupune colaborare şi în plan local”, a subliniat Corcheş.

În legătură cu activitatea PDL de până acum, din Consiliul Local, Corcheş a ţinut să respingă eticheta de „gigi-contra” pe care le-a aplicat-o administraţia Bolojan. „Şi până acum PDL a contribuit în CL Oradea printr-o serie de propuneri, dar acestea au fost respinse, având în vedere contextul dat”, spune Corcheş, care le transmite liberalilor şi udemeriştilor că în momentul în care PDL ar fi reprezentat în cele două Executive, aportul acestui partid s-ar putea traduce şi prin sprijin de la nivel guvernamental pentru Oradea şi Bihor.

Chestionat în privinţa persoanelor pe care PDL le-ar putea nominaliza pentru posturile de viceprimar, respectiv vicepreşedinte al CJ Bihor, Corcheş nu a vrut să dea nume. În schimb, a declarat că aceste nominalizări vor fi de actualitate doar dacă discuţiile cu UDMR şi PNL vor da rezultate.

Preşedintele interimar al PDL Bihor, deputatul Ştefan Seremi, s-a arătat convins că PDL va obţine poziţiile de viceprimar şi vicepreşedinte la CJ, prin negocieri cu UDMR. „Avem o convenţie cu UDMR şi vom obţine poziţiile respective”, a arătat Seremi.

Poziţionări politice

Pentru ca PDL să reuşească să-şi impună punctul de vedere, va trebui să convingă cel puţin una din cele două formaţiuni politice la Putere, acum, în Bihor. Că bat palma cu liberalii sau cu udemeriştii, pentru PDL scopul e atins, deoarece portocaliii pot forma majorităţi în CLO şi/sau CJ Bihor cu oricare din cele două formaţiuni.

PNL şi UDMR au semnat însă un protocol de colaborare încă din vara anului 2008, atât pentru conducerea judeţului cât şi a reşedinţei de judeţ. De asemenea, PNL are încheiat un protocol şi cu PSD Bihor, din primăvara acestui an, în vederea promovării comune a proiectelor pentru dezvoltarea judeţului.

Singurul partid parlamentar care nu are nicio alianţă judeţeană cu alt partid, la ora actuală, este chiar PDL. În schimb, pedeliştii bihoreni au avantajul faptului că deţin puterea pe plan naţional.

CĂLIN CORPAŞ44Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor