Pe ce cheltuie românii banii?

REŞIŢA – Compania ISRA Marketing Research a realizat un studiu de piaţă care a avut ca obiectiv evidenţierea principalelor categorii de cheltuieli în gospodăriile din România.

Potrivit rezultatelor studiului, principalele cheltuieli realizate în gospodăriile orăşeneşti sunt cele pentru alimente şi băuturi, acestea deţinând 29% din întregul venit. „Pe mâncare cheltuim cei mai mulţi bani. Şi toate lucrurile sunt aşa de scumpe încât nu ştiu unde o să se ajungă“, consideră Andrei Popovici în vârstă de 35 ani din Reşiţa. Cheltuielile cu utilităţile sunt şi ele pe aproape, cu o pondere de 28%.

Plata ratelor lunare pentru rambursarea creditelor sau pentru diferitre tipuri de asigurări, precum şi facturile presupun alocarea a 25% din venitul lunar, în timp ce sumele alocate pentru timpul liber reprezintă doar aproximativ 10%. „De unde să mai avem bani şi pentru altceva, în afară de strictul necesar. Preţurile sunt foarte mari şi salariile destul de mici“, este părerea Alinei Ştefan, studentă.

Cheltuielile diferă şi în funcţie de vârsta subiecţilor. Astfel, tinerii alocă mai mult decât bătrânii pentru produsele de îngrijire corporală cu 5% în plus. Cei cu vârste cuprinse între 50-60 ani sunt îngrijoraţi în schimb de cheltuielile pe care le vor avea de achitat în această iarnă şi care, conform sondajului, au crescut cu 8% faţă de anul trecut. De această părere este şi Cristina Jivoin: „Anul acesta au crescut foarte mult tarifele. Va fi foarte greu pentru multă lume“.

Doina Rolea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase