Pe drumurile nationale si pe autostrada se circula, iar utilajele sunt la lucru

De M. Hoster
Reactualizat la:
Circulatie ingreunata in Timis
Circulatie ingreunata in Timis
Prima zi de iarnă adevărată a afectat deja circulaţia auto. În ceea ce priveşte drumurile naţionale şi autostrada A1, în porţiunea din zona judeţului Timiş nu sunt probleme de circulaţie, dar, normal, se circulă cu prudenţă, în condiţii de iarnă.

La Secţia Drumuri Naţionale din cadrul Direcţiei de Drumuri şi Poduri Timişoara nu au fost raportate probleme deosebite de trafic. Atât pe Autostrada A1, cât şi pe drumurile naţionale din judeţ utilajele au ieşit la lucru imediat ce a început ninsoarea. Pe A1, pe porţiunea dintre Arad şi Giarmata se află în patrulare un utilaj de deszăpezire, dar carosabilul este doar umed, nu presupune probleme deosebite de trafic. Pe porţiunea dinte Giarmata şi Izvin-Remetea Mare, parte a autostrăzii Timişoara – Lugoj, se află în patrulate trei utilaje, dar circulaţia se desfăşoară fluent. Pe carosabil a fost împrăştiat material antiderapant, pentru a se preveni apariţia problemelor.

În ceea ce priveşte drumurile naţionale din subordinea SDN Timişoara pe carosabil este aşternut un strat de zăpadă de 1 – 3 centimetri, dar se circulă. Ceva probleme au fost la Orţişoara, pe porţiunea unde drumul urcă înspre Timişoara, acolo se pare că a derapat un TIR şi circulaţia este îngreunată. De asemenea, pe şosele se află în trafic utilajele de deszăpezire care răspândesc material antiderapant. Nu sunt drumuri închise. Conform datelor existente la ora 12.15, pe porţiunea SDN Timişoara se acţionase deja cu 19 auto-utilaje şi se răspândiseră 46 tone de material antiderapant pe DN6, 69, A1, 59, 59A, 59B.

UPDATE. Probleme pe A1 şi în zona Traian Vuia

Deşi în prima parte a zilei pe autostrada A1 nu au fost probleme, după-masă, pe tronsonul ce leagă Timişoara de Arad a avut loc un accident. Un autotren din Bulgaria a intrat în coliziune cu un alt TIR. Circulaţia a fost temporar oprită, iar ulterior a fost redeschisă, circulaţia fiind îngreunată.

De asemenea, între localităţile Traian Vuia şi Lugoj un autotren TIR a derapat intrând cu capul tractor în şant şi a blocat circulaţia pe ambele sensuri de deplasare. Momentan traficul a fost reluat, alternativ, pe un singur sens. La fata locului se afla un autoutilaj al districtului Dumbrava al CNADNR, care acţionează în vederea restabilirii traficului în condiţii normale.

UPDATE. Autostrada A1 a fost închisă temporar
Din cauza problemelor legate de vreme Compania de Drumuri a luat decizia restricţionării circulaţiei pe A1 între localitatea Remetea(km 503+650) şi nodul rutier cu intersecţia cu DN69(km0535+850). În acest moment se procedează la degajarea carosabilului şi curăţarea lui cu utilaje specializate. Se estimează ca în aproximativ 1-2 ore să se revină la circulaţia normală în zonă. Rutele ocolitoare care pot fi urmate sunt DN69 – centura  Arad – DN6. Intrările pe autostradă au fost închise.

UPDATE. Reprezentanții Poliției Timiș au anunțat că s-a decis închiderea circulației timp de trei ore pe autostrada Timișoara-Arad

„Începând cu ora 17.30 s-a luat măsura închiderii autostrăzii Timişoara-Arad. Din cauza căderilor de zăpadă, circulaţia a fost îngreunată, motiv pentru care s-a luat măsura închiderii autostrăzii pentru următoarele 3 ore. Au fost închise intrările pe autostradă dinspre DN 68 şi dinspre centura Timişoarei”, a arătat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, Mădălina Mezdrea.

Update: Poliţia a anunţat reluarea traficului pe A1

După ce după-masă a fost oprit traficul rutier pe autostrada A1 pentru curăţarea suprafeţei de rulare, Poliţia Rutieră a decis redeschiderea parţială a circulaţiei pe tronsonul dintre Arad şi Timişoara. Conform poliţiştilor traficul a fost deblocat şi se circulă pe A1, dar numai pentru autovehiculele care erau deja pe şosea, dar erau blocate ca urmare a accidentului de la orele prânzului. La această oră pe autostradă a intrat un remorcher care va încerca înlăturarea TIR-ului care bloca circulaţia.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !