Pe podium la etapa a II-a a CN

De Gavril Nutiu
Pe podium la etapa a II-a a CN
Etapa a II-a a CN de atletism în aer liber a reunit la start 308 atleţi de la 86 de cluburi din înteaga ţară.

Competiţia s-a disputat pe parcursul a trei reuniuni, dintre care cea de duminică nu a beneficiat de condiţii adecvate de concurs. „A fost o vreme imposibilă, cu rupere de nori şi furtună. Pentru a nu risca accidentarea sportivilor, am decis să nu mai concurăm, mai ales că eram şi în criză de timp, trebuind să plecăm la gară”, ne-a declarat antrenorul săritorilor orădeni, Virgil Preda. În aceste condiţii, mai mulţi atleţi din delegaţia noastră nu au fost clasificaţi pentru că nu au luat parte la finale, deşi se aflau pe podium sau chiar pe primul loc după faza calificărilor.

Bianca Lazăr Fazecaş (CS Crişul, antrenori Livia şi Albert Méhes) s-a clasat pe locul I la aruncarea ciocanului tineret, respectiv pe locul II la senioare, cu 62,68 m, record personal şi totodată nou record judeţean la tineret şi senioare. Un alt aruncător al CS Crişul, Ionuţ Benea a ocupat locul II la ciocan juniori I, cu 53,65 m. În aceeaşi probă, Kopán Norbert s-a situat pe locul VI cu 48,40 m, nou record personal. Dorina Körözsi (CS Crişul, antrenor Kádas Károly) a câştigat proba de 800 m cu timpul de 2′ 3,50”. La rândul său, Ligia Grozav (CSU CSM Oradea) s-a impus la săritura în înălţime junioare I cu 1,80 metri, clasându-se totodată pe locul III la senioare. La înălţime masculin, Sergiu Perţe (CSŞ LPS Bihorul) a ocupat locul I la juniori, respectiv locul IV la seniori, cu 2,05 metri. Halai Erika (CSU CSM) s-a clasat pe locul II la triplusalt feminin cu 12,82 m. La masculin, Lénárd Norbert a ocupat locul V cu 15,48 m. Costică Mureşan (CSU Oradea, antrenor Virgil Preda) s-a situat pe locul IV la 110 metri graduri cu timpul de 17,51”, respectiv pe locul V la prăjină, cu 3,20 m. Din păcate, Cornelia Deiac (CSU CSM) nu mai concurat la finala de la lungime feminin, deşi se afla pe primul loc după calificări, cu rezultatul de 6,49 m. Alţi cinci săritori în lungime, Iuliu Manoilă, Andrei Sasca, Rareş Negru, Sergiu Foltuţ şi Silviu Uivaroşan, nu au luat parte la finala probei, disputată duminică. Etapa finală a CN va avea loc în luna august.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !