Pe podium la GP-ul atletic de la Zalău

Pe podium la GP-ul atletic de la Zalău
Zalău – Orădenii Adrian Pop şi Méhes Alexandru (CS Crişul, antrenori Livia şi Albert Méhes) au participat în weekend la ediţia inaugurală a Grand-Prix-ului atletic „Gheorghe Guşet şi invitaţii săi”, disputat la Zalău.

Concursul a fost organizat în exclusivitate la probele de aruncări – greutate, disc, ciocan şi suliţă – şi a oferit premii remarcabile, comparabile cu cele oferite la GP-urile din Europa.
Participare selectă
Competiţia a reunit la start componenţii loturilor naţionale şi olimpice de aruncări, precum şi sportivii de la cele mai puternice cluburi de atletism din ţară. Printre invitaţi s-au aflat Mihaela Melinte, multiplă campioană şi recordmană mondială la greutate, Felicia Ţilea Moldovan, medaliată la CE şi CM în proba de suliţă, Bianca Perie, campioana mondială de junioare en titre la ciocan, Nicoleta Grasu, multiplă medaliată la disc la CE şi CM şi, bineînţeles, Gheorghe Guşet, organizatorul competiţiei, multiplu campion şi recordman naţional la greutate. Concursul a prilejuit realizarea unor rezultate remarcabile, cel mai bun fiind obţinut de Nicoleta Grasu, cu 65,60 m la aruncarea discului, una dintre cele mai bune performanţe mondiale ale anului în această probă.
Noi recorduri
Dintre cei doi orădeni, Adrian Pop s-a situat pe locul secund la ciocan seniori, cu 64,52 m, nou record judeţean al probei, la juniori I. Pop a avut o tentativă de doborâre a recordului naţional la juniori, aruncând 75,50 m, dar ea nu a fost omologată, atletul ieşind de puţin din cercul de aruncări. Recordul naţional este de 73,54 m şi îi aparţine lui Eliodor Roşca (Craiova). „Adrian Pop a fost foarte aproape de o încercare reuşită. Am însă convingerea că el va reuşi cât de curând să doboare recordul naţional, acesta fiind de altfel unul din obiectivele sale din actualul sezon.

Poate va reuşi acest lucru chiar la concursul de Grand-Prix pentru aruncări de la Oneşti, care va avea loc la finele săptămânii”, a declarat antrenorul Méhes Albert. La rândul său, Méhes Alexandru a concurat la aruncarea ciocanului de 5 kg (juniori II), reuşind 70,44 m, nou record personal. El a realizat astfel încă o dată baremul de participare la CM de juniori II, care va avea loc la Ostrava, în luna iulie.

Nutiu Gavril0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase