Pe podium la GP-ul de aruncări

ZALAU – Grand-Prix-ul de aruncări „Gheorghe Guşet şi invitaţii săi”, disputat la Zalău, a reunit la start cei mai buni atleţi români din probele de aruncări.

Competiţia a prilejuit realizarea unor rezultate remarcabile pentru o serie de participanţi. Printre protagoniştii concursului s-au numărat şi atleţii grupei de aruncări a CS Crişul, pregătiţi de antrenoarea Livia Méhes.
Adrian Pop, cel mai bun atlet bihorean al sezonului trecut, s-a situat pe locul II la ciocan seniori, cu rezultatul de 66,50 m. Proba a fost câştigată de Cosmin Sorescu (Craiova), cu 70,40 m. Méhes Alexandru a ocupat locul I la ciocan juniori (ciocan de 5 kg), cu 70,67 kg, nou record personal. El a fost urmat de coechipierul său Mátyás József, cu 47,20 m, de asemenea nou record personal. La copii, Méhes Cristian, în vârstă de numai şase ani, s-a situat pe locul I la ciocan (ciocan de 1,135 kg), cu 29,76 m. La feminin, Bianca Lazăr Fazecaş a câştigat proba de ciocan junioare, cu 59,85 m, nou record personal şi judeţean.
Rezultate bune la seniori
În probele de seniori s-au consemnat mai multe rezultate de valoare. Cel mai bun dintre ele îi aparţine Nicoletei Grasu (Dinamo), sportivă calificată la JO 2008, care a reuşit 64,96 metri la aruncarea discului, rezultat de top în acest an. La suliţă feminin, Maria Negoiţă (Petrolul Ploieşti) a realizat un nou record naţional de tineret, cu 58,83 m. La masculin, s-a impus Bartha Levente (Steaua), cu 77,55 m. La ciocan feminin, victoria i-a revenit experimentatei Mihaela Melinte (SCM Bacău), cu 66,80 m. Probele de greutate au fost adjudecate de Elena Hila (CSM Sibiu) la feminin, cu 16,15 m, respectiv de Kürti Lajos (Ungaria), cu 19,06 m.
Concursul de la Zalău a deschis practic sezonul atletic în aer liber. Următorul concurs va fi Grand-Prix-ul de aruncări de la Oneşti, după care vor urma concursurile naţionale Grand-Prix-uri atletice pentru juniori III (la 17-18 mai), respectiv pentru seniori, tineret şi juniori I (la 24 mai), ambele la Bucureşti.
Gavril Nutiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !