Pe podium la Swim Meeting Berlin

De Gavril Nutiu
Pe podium la Swim Meeting Berlin
Mihnea Dăscălescu şi Huszár Ingrid s-au remarcat în cadrul concursului din capitala Germaniei.

Un grup de înotători, componenţi ai loturilor naţionale juvenile ale României, a luat parte la concursul pentru juniori International Swim Meeting, de la Berlin. Printre aceştia s-au aflat doi sportivi ai secţiei de înot de la CS Crişul (antrenori Illés Zsolt, Georgeta Schier) – Mihnea Dăscălescu şi Huszár Ingrid. Concursul este unul de tradiţie în nataţia europeană, desfăşurându-se anual sub egida FINA. La ediţia din acest an au fost prezenţi nu mai de 1369 de concurenţi, de la 169 de cluburi din 48 de ţări ale continentului.

Înotătorii tricolori s-au aflat printre protagoniştii competiţiei, reuşind să se claseze pe podium la numeroase categorii de vârstă şi probe de concurs. Cei doi orădeni au reprezentat cu cinste culorile ţării şi ale clubului lor, câştigând mai multe medalii. Mihnea Dăscălescu a avut evoluţii de excepţie la categoria de vârstă juniori născuţi în anii 2004/2005, impunându-se în nu mai puţin de patru probe. El a cucerit patru medalii de aur, situându-se pe locurile 1 la 100 metri bras cu timpul de 1′ 09,17”, la 200 metri bras cu 2’51,66”, la 50 metri liber cu 28,37” şi la 100 metri liber cu 1′ 03,41”. Mihnea a mai ocupat locul 2 la 50 metri bras cu 35,46”, respectiv locul 3 la 200 metri mixt.

Nu doar proba de bras

La rândul său, Huszár Ingrid a concurat la o categorie superioară cu un an vârstei sale, la junioare născute în anii 2002/2003. Cu toate acestea, ea a câştigat două medalii de bronz, clasându-se pe locurile 3 la 50 metri bras, cu timpul de 34,66”, respectiv la 100 metri bras, cu 1′ 16,16”. Ea a mai ocupat locul 6 la 200 metri bras şi locul 7 la 200 metri mixt.

„Rezultatele obţinute de cei doi înotători ai clubului nostru sunt excelente. Dacă până acum, sportivii noştri erau specializaţi mai mult în probele de bras, iată că de data aceasta, Mihnea şi Ingrid s-au remarcat şi la alte probe, la liber şi la mixt. Aceasta înseamnă că ei sunt bine pregătiţi şi că performanţele lor nu sunt întâmplătoare. Sperăm că ei vor progresa în continuare, pe măsură ce vor creşte în vârstă”, a afirmat directorul CS Crişul Oradea, Ionel Bungău.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !