Pe scenă cu artişti de talie mondială

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Pe scenă cu artişti de talie mondială
Orădenii de la Ansamblul „Bihorul”, invitaţi la festivaluri internaţionale din ţară, dar şi din străinătate.

Artiştii de la Ansamblul Folcloric „Bihorul” vor participa, în prima parte a lunii iulie, la mai multe festivaluri internaţionale de folclor, în ţară şi în străinătate. Cel mai apropiat festival la care au fost invitaţi este al Inimilor, din Parcul Rozelor (Timişoara).

Orădenii vor urca pe scenă alături de cunoscuţi artişti de folclor din vestul ţării, dar şi din Bulgaria, Chile, Columbia, Costa Rica, Serbia, Republica Moldova, Slovacia, Turcia, Ucraina şi Ungaria. A 27-a ediţie a Festivalului Inimilor are loc în perioada 6 – 10 iulie, cei 70 de artişti ai ansamblului, alături de orchestră şi soliştii Ioana Urs, Adi Balint şi Corina Szatmari, vor susţine spectacole în perioada 6-8 iulie.

În prima seară, cea din 6 iulie, scena din Parcul Rozelor va fi a gazdelor. Spectacolul va fi susţinut de Ansamblul „Timişul”, împreună cu cei mai vestiţi solişti ai folclorului bănăţean şi cu Ansamblul folcloric „Bihorul” din Oradea. „În fiecare an participăm la această manifestare alături de ansambluri din ţară şi străinătate. Cu acest prilej, vom prezenta cântece şi dansuri din Bihor”, a anunţat Ioan Silaghi, coregraful ansamblului.

Din Parcul Rozelor, 30 de artişti, orchestra şi Corina Szatmari ai ansamblului condus de Ioan Silaghi vor pleca în Germania, la Festivalul Internaţional de Folclor din Bitburg (8-13 iulie). La festival participă ansambluri din Belgia, Franţa, Italia, Muntenegru, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia, Cehia, Ungaria, Amercia, Marea Britanie şi Rusia. O altă invitaţie pentru Ansamblul „Bihorul” a venit din Luxemburg. Invitaţia va fi onorată, iar artiştii urmează să susţină un spectacol pentru comunitatea de români de aici.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !