Pelerinaj catolic slovac de Sfântă Mărie

Pelerinaj catolic slovac de Sfântă Mărie
În 12 august, peste 500 de pelerini romano-catolici de etnie slovacă din judeţele Bihor, Arad, Timiş, Sălaj şi Satu Mare au fost prezenţi la slujba dedicată sărbătorii Sfintei Feciore Maria, la Bazilica Sf. Maria din localitatea Radna, comuna Lipova (jud. Arad).

Slujba a fost celebrată de un sobor de preoţi în frunte cu episocopul romano-catolic de Oradea, Laszlo Bocskei, fiind prima zi care a deschis manifestările dedicate Sfintei Fecioare, la Radna.

Pelerinajul a fost organizat de către UDSCR – Uniunea Slovacilor din România, împreună cu Biserica Catolică, ne transmite preşedintele UDSCR, Adrian Merka.
1pelerinaj-slovac

În ciuda faptului că pelerinajul slovacilor la Radna cu ocazia sărbătorii Sf. Fecioare Maria este un obicei străbun, până la instalarea noului episcop romano-catolic de Oradea slujba nu se oficia şi în limba slovacă, transmite Merka. „Am stabilit la venirea sa în Oradea, cu Preasfinţia sa episcopul Bocskei să facem pentru slovacii din România o zi aparte, acest pelerinaj, în sâmbăta cea mai apropiată datei de 15 august. De cand a fost sfințit episcop, pelerinii slovaci au o zi a lor, când bazilica de la Radna se umple de slovaci şi se oficiază slujba în limba slovacă. Rugăciunile şi cântecele frumoase slovace se aud cu un singur glas, o singură ființă, ceea ce ne dă putere şi tărie să fim mai uniţi şi mai apropiați unii de alţii”, mai transmite preşedintele UDSCR, precizând că religia este un liant puternic între membrii acestei comunităţi.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor