Pelerinaj la Mănăstirea Sfintei Cruci

Faţă-n faţă cu icoanele făcătoare de minuni
Faţă-n faţă cu icoanele făcătoare de minuni
Marţi, credincioşii ortodocşi şi greco-catolici din întreaga lume au sărbătorit unul dintre cele mai mari praznice ale anului, respectiv Adormirea Maicii Domnului. Atât pentru credincioşii orădeni, cât şi pentru cei din judeţ, această zi a avut o dublă semnificaţie.  Pelerinaj la Manastirea Sfintei Cruci 15.08.2006 I

Timp de trei zile, aceştia au ocazia de a se închina Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Icoana a fost adusă de la Mănăstirea Boianu din Ucraina, pelerinajul bihorenilor la ea începând luni şi terminându-se miercuri, la ora 9:00.

În prezenţa Maicii Domnului

Cu inima şi cugetul curate, mii de credincioşi din Oradea şi din tot judeţul au venit să vadă minunea, trăind cu încrederea că prin intermediul acestei icoane se află în prezenţa Sfintei Fecioare Maria.

„Este o ocazie binecuvântată de a o avea pe Maica Domnului cu noi ca prilej de mângâiere şi binecuvântare”, a afirmat părintele Atanasie Paleu, duhovnicul Mănăstirii Sfintei Cruci. De cum a poposit la Oradea, icoana a adunat mii de credincioşi care au venit să i se-nchine. Icoana Maicii Domnului se află pentru prima dată în România, respectiv în Oradea.

Făcătoare de minuni

Preoţii şi credincioşii sunt convinşi că icoana este făcătoare de minuni, deoarece nu o dată s-a întâmplat ca aceasta să plângă. Plini de credinţă, bolnavii au venit să se închine pentru a-şi căpăta sănătatea trupească sau pe cea spirituală. „Nu ştim dacă cineva a fost vindecat de când icoana este aici, dar eu consider că cea mai mare minune pe care a făcut-o este faptul că se află la noi”, a mai spus părintele Atanasie Paleu.

„Am venit să mă rog la Maica Domnului şi la Sfânta Icoană, să aibă grijă de noi şi de cei tineri”, spune cu lacrimi în ochi o bunicuţă. „Am venit să ne rugăm şi să ne închinăm Sfintei Icoane. Cred în minunile făcute de Icoana sfântă. Ar fi o mare îndrăzneală să nu credem”, a spus o altă credincioasă. Împreună cu icoanele făcătoare de minuni a sosit la Oradea şi o părticică din Sfintele Moaşte ale Sfântului Serafim de Sarov, aceasta fiind donată Bisericii Sfintei Cruci.

Jandarmii au făcut ordine

Pe parcursul celor trei zile şi două nopţi, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi a asigurat paza şi liniştea, cu un dispozitiv de 25 de jandarmi. „Intensitatea a fost destul de mare atât ziua cât şi noaptea, dar am reuşit să restabilim ordinea în aşa fel încât toată lumea să poată trece pe la Icoană fără probleme”, a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Bihor, locotenentul Ioan Bogdan. Acesta a mai adăugat că în cursul zilei de marti fluxul de oameni a fost foarte mare, cel puţin 3.000 de credincioşi fiind în permanenţă acolo.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !