Pelerinaj şi rugăciune pentru pace la Crucea de 12 metri

De Călin Corpaş
Pelerinaj pe dealul „Golgota – Î.S.C.”, la edificiul creştin construit în 2016
Pelerinaj pe dealul „Golgota – Î.S.C.”, la edificiul creştin construit în 2016
Peste 120 de tineri din 14 parohii învecinate satului bihorean Popuri (com. Suplacu de Barcău) au fost deja în pelerinaj pe Calea Crucii, de pe dealul „Golgota – Înălţarea Sfintei Cruci”.

Acolo, anul trecut a fost edificată Cale a Crucii, la capătul căreia tronează o Cruce de 12 metri înălţime. Deşi comunitatea slovacă din zonă este de rit catolic, edificiul creştin este adresat tuturor creştinilor dornici de reculegere, indiferent de rit religios, ţine să sublinieze Adrian Merka, ctitor al edificiului, alături de oamenii din zonă.

deal-calea-crucii

Rugăciune în Vinerea Mare

Dacă tinerii cu preoţii parohi s-au rugat pentru întărirea credinței în sufletele tinerilor, un alt eveniment religios este anunţat pentru Vinerea Mare.

În data de 14 aprilie 2017, ora 20:30, toți credincioșii sunt invitați alături de cei din parohiile din Borumlaca și Valea Cerului la o răgăciune comună pe dealul „Golgota-Î.S.C.”, rugăciune care va fi condusă de către preotul paroh Anton Mercsak.

După declarațiile preotului, rugăciunile vor fi îndreptate cu smerenie de „Vinerea Mare”, ca o mulțumire pentru jertfa Mântuitorului nostru Iisus Hristos pentru dobândirea mântuirii sufletelor credincioşilor.

„Totodată, rugăciunile se vor îndrepta și spre credincioșii persecutați în lume dar și pentru pacea între națiuni, mai ales acolo unde în această perioadă se poartă războaie și ne referim la Orientul Mijlociu”, informează Adrian Merka, preşedintele Uniunii Democratice a Slovacilor și Cehilor din România cel care, cu oaceastă ocazie le urează tuturor creştinilor „Sărbători fericite și un Paște fericit!”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !