“Penalty” la Codoban

23Comentarii
“Penalty” la Codoban
ORADEA – Procurorul care conduce ancheta demarată la FC Bihor Oradea anul trecut, Gheorghe Toda, a confirmat faptul că în cel mult o săptămână vor fi făcute publice primele concluzii.

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Bihor, comisarul-şef Liviu Popa, a declarat că poliţiştii care s-au ocupat de caz au trimis dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor cu propunerea de trimitere în judecată a ex-preşedintelui Alexandru Sătmăreanu, a ex-vicepreşedintelui Ludovic Şandor şi a impresarului Ionel Codoban.

 

Sute de mii de euro…

Investigaţiile poliţiştilor au scos la iveală faptul că banii publici de la FC Bihor au ajuns în buzunarele unor persoane care au activat în club.

Ancheta demarată de IPJ Bihor la FC Bihor Oradea în urmă cu câteva luni a scos la iveală faptul că sute de mii de euro din banii clubului au ajuns în buzunarele unor persoane aflate la conducerea clubului şi apropiaţi ai acestora.

„Se confirmă că o parte din bani au avut altă destinaţie decât în interesul clubului. Au fost audiate şi «personalităţi» din fotbalul românesc de la alte cluburi din ţară. Banii au ajuns în buzunarele unor persoane aflate în funcţie de conducere în club sau la persoane care se învârteau în jurul clubului. Sumele care s-au constatat că lipsesc se ridică la ordinul sutelor de mii de euro”, a declarat recent comisarul Liviu Popa.

 

Sesizaţi de Prefectură

În urma controalelor întreprinse în acest an de către angajaţii Prefecturii Bihor şi în urma auditului realizat de Consiliul Local Oradea a ieşit la iveală că, în perioada în care preşedinte al FC Bihor Oradeaera Alexandru Sătmăreanu, mai precis în sezonul competiţional 2004 – 2005 şi 2005 – 2006, fondurile alocate clubului din banii publici au fost prost gestionate. Printre neregulile amintite atunci în raporturile întocmite în urma controalelor se numără transferurile păguboase ale unor jucători, plata nejustificată a unor prime, cheltuieli foarte mari şi nejustificate cu cazarea jucătorilor. Mai mult, controalele au scos la iveală că clubul a făcut afaceri cu firmele unor persoane care activau în club.

 

Pată pentru club

Actualul preşedinte al FC Bihor Oradea, Alexandru Toth, a declarat că nu poate decât să spere că vor ajunge în faţa justiţiei persoanele care au contribuit la situaţia financiară deloc de invidiat a clubului.

„Mă şi întristează acest lucru, pentru că va fi o pată nefavorabilă pentru imaginea FC Bihor”, a declarat Toth încă din timpul desfăşurării anchetei.

Cristian Horgos23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor