Penitenciarul ofera detinuti pentru munca

Penitenciarul ofera detinuti pentru munca
În încercarea de a-i învăţa să muncească cinstit pe deţinuţi, şefii Penitenciarului Oradea transmit firmelor şi instituţiilor interesate că unitatea de detenţie dispune de forţă de muncă specială, pe perioadă de maxim un an, în condiţii avantajoase.

Directorii Penitenciarului informează că un număr apreciabil de deţinuţi pot presta munci necalificate în domeniul: agriculturii (la prăşit manual, irigat, recoltat), în gospodăriile comunale (la curăţat parcuri şi spatii verzi, la amenajat şi curăţat străzi). Cei interesaţi pot angaja deţinuţi şi pentru „activităţi auxiliare muncii necalificate”: la săpat şanţuri, recuperarea deşeurilor şi reciclarea acestora, lucrări de curăţenie, manipulat materiale etc., dar şi pentru lucrări în domeniul construcţiilor civile si industriale, rutiere şi feroviare.

Avantaje

În oferta transmisă opiniei publice, reprezentanţii Penitenciarului Oradea spun că folosirea deţinuţilor la muncă are avantaje multiple: număr constant de persoane private de libertate pe toată durata derulării contractului, în interiorul penitenciarului dar şi în exteriorul acestuia, tarife negociabile (în funcţie de complexitatea lucrărilor efectuate), lipsa obligaţiei de a se încheia contracte de muncă cu deţinuţii (se încheie un singur contract între angajator şi Penitenciar), scutirea de la plata obligaţiilor faţă de bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor de sănătate, fond de şomaj. Reprezentanţii Penitenciarului spun că oprirea procesului de producţie se poate face la solicitarea beneficiarului forţei de muncă speciale, pe anumite perioade de timp, din cauze obiective (ex. condiţii meteo), fără ca acest lucru să atragă cheltuieli suplimentare din partea firmei beneficiare şi informează că paza şi hrana persoanelor private de libertate sunt asigurate de către Penitenciar.

O.Ş.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !