Penitenciarul Oradea are director nou, tot interimar

De Otilia Șandor
Comisar șef Marius Paul Hliban
Comisar șef Marius Paul Hliban
De la 1 iunie, Penitenciarul de Maximă Siguranță Oradea are iar alt șef, tot interimar.

În locul comisarului șef de penitenciare Lucian Valer Țîrțiu, a fost numit în funcția de director, prin Ordinul Ministrului Justitiei nr. 1714/C, comisar șef de penitenciare Marius Paul Hliban.

Acesta este împuternicit să conducă unitatea de detenție din 1 iunie, pentru o perioadă de 6 luni, dar nu mai mult de ocuparea funcției prin concurs.

De menționat că la șefia Penitenciarului, ca de altfel la toate instituțiile speciale ce aparțin de Ministerul de Interne sau al Justiției, conducerea la nivel județean/local se face interimar, pe o perioadă de maxim șase luni, șefii interimari fiind numiți cu delegație de către miniștri.

Cms șef Marius Paul Hliban a mai condus interimar unitatea de detenție orădeană în perioada 1 mai 2017 – 1 mai 2018. Biroul de presă al Penitenciarului Oradea a transmis că noul șef interimar, comisar șef de penitenciare Marius Paul Hliban vrea să continue demersurile “pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie şi de muncă pentru a fi în concordanţă cu noile cerinţe impuse de CEDO României, precum și demersurile educaţionale, psihosociale, de instruire şcolară şi formare profesională care să faciliteze incluziunea socio-profesională a persoanelor condamnate la o pedeapsă privativă de libertate”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !