Penitenciarul Oradea încadrează ofiţeri

ORADEA – Săptămâna trecută s-au încheiat înscrierile pentru participarea la concursul organizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor pentru ocuparea celor nouă posturi vacante din cadrul Penitenciarului cu Regim de Maximă Siguranţă (PRMS) Oradea.

Pentru PRMS Oradea au fost scoase la concurs: un post de ofiţer pentru aplicarea regimurilor, un post de ofiţer pentru evidenţă deţinuţi, două posturi de ofiţer psiholog, două posturi de ofiţer asistent social, un post ofiţer tehnico – administrativ, un post ofiţer achiziţii şi un post ofiţer economist financiar – contabil. Pentru ocuparea celor nouă posturi scoase la concurs s-au înscris 40 de candidaţi.

„Candidaţii înscrişi sunt planificaţi în această perioadă, la susţinerea testării psihologice care are loc la Centrul de testare psihologică a funcţionarilor publici din ANP. Candidaţii declaraţi admişi la această probă eliminatorie, vor susţine, în funcţie de postul pentru care candidează, fie la Centrul de Formare şi Specializare a Ofiţerilor din ANP – Arad, fie la Şcoala de Formare şi Perfecţionare a Pregătirii Agenţilor din ANP – Târgu Ocna, trei probe: proba practică, pentru evaluarea aptitudinilor de operare pe calculator; proba scrisă, pentru evaluarea cunoştinţelor teoretice şi interviu”, anunţă inspector principal Gabriel Ţica, purtătorul de cuvânt al PRMS Oradea.

Rezultatele fiecărei probe vor fi afişate şi pe internet, pe site-ul oficial al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, www.anp-just.ro.

„Scoaterea la concurs a acestor posturi, vizează în principal asigurarea cu personal calificat a instituţiei penitenciare, în vederea atingerii dezideratelor stabilite prin noua Lege de executare a pedepselor privative de libertate, în contextul integrării europene. Astfel, se încearcă acoperirea deficitului de personal din sistemul administraţiei penitenciare româneşti, raportul cadre-deţinuţii fiind în România, unul dintre cele mai scăzute din Europa”, mai precizează purtătorul de cuvânt al PRMS Oradea.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !