Penny în locul Casei de Cultură

1Comentariu
Adrian Domocoş
Adrian Domocoş
Investiţia în Casa de Cultură din perioada comunistă s-a transformat într-o groapă uriaşă. În locul ei apare Penny Market.

În virtutea tradiţiei culturale a Beiuşului, autorităţile comuniste a început să construiască în oraş o Casă de Cultură impunătoare. Aceasta ar fi urmat să aibă patru etaje şi 200 de angajaţi. Noile realităţi postdecembriste nu şi-au găsit corespondent în planurile administraţiilor care s-au succedat la Beius, dar nici resurse financiare nu au fost disponibile pentru a finaliza investiţia. Cei care au văzut dimensiunile la care începuse construcţia Casei de Cultură pot spune că cei care au urmat după Ceauşescu nici măcar nu au putut finaliza proiectele imobiliare ale acestuia. Cert este că aproape două decenii clădirea a fost ridicată până la primul nivel şi aşa a rămas. Cu ceva timp în urmă, în locul clădirii a apărut o groapă, fiindcă întreaga construcţie a fost dărâmată. Aceasta, după ce câteva generaţii de primari şi-au făcut campanie din proiectul de finalizare al construcţiei. Actualul primar, Adrian Domocoş,  spune că în locul Casei de Cultură se va construi un Penny Market.

 

Creanţe

Adrian Domocoş spune că fosta administraţie a renunţat la proiectul construcţiei Casei de Cultură şi a atribuit terenul unei firme care ulterior a devenit insolvabilă şi a fost lichidată. În urma licitaţiei, lichidatorul a plătit şi creanţele, respectiv penalităţile firmei către Primărie care au totalizat 13 miliarde de lei vechi. „În urma licitaţiei, terenul a fost adjudecat de firma care va construi acolo un Penny Market. Planul de urbanism zonal a fost deja aprobat, trebuie să înceapă construcţia şi sper să-l inaugurăm de sărbători”, susţine primarul Domocoş. Casa de cultură  din Beiuş funcţionează în fostele clădiri ale Armatei.

 

Veronica Bursasiu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor