Pensează clientele cu aţa de cusut

Reactualizat la:
Pensează clientele cu aţa de cusut
Khushi Kheswni, o indiancă stabilită în România de trei ani, a transformat pensatul într-o adevărată artă. Ea foloseşte o tehnică aparte, adusă din ţara ei natală, folosind aţa de cusut.

Indianca Khushi Kheswni e apreciată de cliente şi cunoscută între cosmeticiene deoarece pensează cu ajutorul aţei de cusut.

Mai exact, ia firul de aţă, îl răsuceşte pe degete, rezultând din acestea un “laţ” cu care mai apoi apucă firele de păr.

“Operaţiunea” necesită multă îndemânare, însă Khushi este deja profesionistă în domeniu. Ea poate da o formă perfectă într-un timp record de numai două minute. Zilnic, prin mâinile ei “trec” cel puţin două- zeci de cliente, iar preţul este de numai 6 lei.

“Senzaţia pe care clienta mea o are este aceeaşi ca şi la un pensat normal, care se face cu penseta. Un alt avantaj este acela că firul creşte cu mult mai greu”, ne-a spus cosmeticiana, care a deprins această “artă” încă din timpul copilăriei.

În India, aceasta este o tehnică străveche şi nu poate fi învăţată de oricine, ai nevoie de foarte multă dibăcie pentru a prinde acest meşteşug. Banii care i-a câştigat de pe urma acestei tehnici originale de pensat au ajutat-o să-şi deschidă în Bucureşti propriul salon de frumuseţe. Acum ajunge să câştige pe lună, doar din pensatul cu aţa, aproape 1.000 de euro.

Khushi este singura femeie indiancă ce munceşte în Bucureşti! Soţul a lăsat-o, alţi indieni nu sunt de acord. Bărbaţii din India, în proporţie de 90%, îşi ţin soţiile acasă. Face parte din mentalitatea ţării lor. Khushi avea însă chiar şi în ţara ei salon de frumuseţe, domeniu în care se pricepe foarte bine. O ajută şi cultura ţării din care vine şi o mulţime de tehnici străvechi de relaxare, de care noi, cei din Europa, habar nu avem.

Din India în România, pe drumul iubirii

A tăiat pământul în două dintr-un motiv simplu: şi-a urmat soţul, pe Sunil, care lucra de ceva timp în România. Nu ştia o boabă româneşte, era speriată, debusolată. “Şi tu poţi învăţa limba, cum am învăţat-o şi eu!”, îi replica Sunil de fiecare dată. Cu toate astea, tânăra indiancă a devenit chiar şi mămică în România. Ei au un fiu de 2 ani, Deepesh.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !