Pensie de urmas pana la 26 de ani

Pensie de urmas pana la 26 de ani
Beneficiarii trebuie să prezinte adeverinţe că urmează şcoala la Casa Judeţeană de Pensii.

Conform prevederilor Legii nr.19/2000 art.66 lit.b, copiii au dreptul la pensie de urmas dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi 26 de ani.

Adeverinţe

„Pentru vârsta cuprinsă între 16 şi 26 de ani dovada continuării studiilor se face cu adeverinţă eliberată de instituţia de învăţământ frecventată de copilul urmaş. Această adeverinţă este comunicată de către Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Bihor – sub forma de citaţie – adeverinţă, expediindu-se la adresa beneficiarului de pensie de urmaş, mai puţin pentru cei cu domiciliul în mun. Oradea, care o vor ridica de la ghişeul relaţii cu publicul”, a precizat Leontin Tirle, directorul executiv al instituţiei.

Pentru învăţământul preuniversitar, această citaţie – adeverinţă se va completa la instituţia de învăţamânt după data de 14.09.2010, prezentându-se la CJP Bihor până la data de 08.10.2010. Pentru învăţământul universitar, adeverinţa se va completa după data de 01.10.2010, prezentându-se la CJP Bihor pâna cel târziu în data de 08.10.2010.

Neprezentarea adeverinţei până la data menţionată, atrage suspendarea plăţii pensiei de urmaş începând cu data de 01.10.2010. Plata pensiei de urmaş se suspendă şi în cazul modificării numărului de urmaş, de la trei la doi, respectiv de la doi la unu, diminuându-se cuantumul pentru urmaşii rămaşi în plată.

„Solicităm pe această cale beneficiarilor pensiei de urmaş să respecte instrucţiunile transmise şi data pâna la care să aducă aceste adeverinţe la CJP Bihor. Adeverinţele  completate de instituţia şcolară se vor prezenta  la CJP Bihor la ghişeul de relaţii cu publicul din  str. Dunărea  nr. 6, sau Casa Locală de Pensii Beiuş, după caz.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !