Pensii cu popriri

Pesionara
Pesionara
Din cei 140.000 de pensionari hunedoreni, în aproximativ 3.500 de cazuri pensiile sunt afectate de reţineri. Aceasta pentru că pensionarii au diverse datorii neplătite la timp, temeiul legal pentru aceste popriri fiind hotărârile judecatoreşti specifice fiecarui caz.

Datoriile acestor pensionari se ridică la aproximativ 260.000 lei noi, aceasta însemnând o medie de 70 lei noi pentru fiecare pensionar datornic.

“Principalele motive ale popririlor sunt împrumuturile nerambursate de la diverse instituţii bancare şi cooperative de credit, rate neplatite la timp la diferite case de ajutor reciproc”, a declarat Ecaterina Brad, director economic la Casa Judeţeană de Pensii. De asemenea, există pensionari care trebuie să mai achite încă pensii alimentare pentru copii, iar alţii au datorii faţă de asociaţiile de locatari şi au fost obligaţi să le plătească prin sentinţe ale instanţelor. Potrivit legilor în vigoare, popririle din pensia unei persoane nu pot depăşi mai mult de o treime din totalul venitului.

Raluca Iovescu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !