Pensii mai mari, la orizont

Odată cu majorarea punctului de pensie, 61.183 de pensionari vor fi mai mult sau mai puţin fericiţi. Acest lucru se va întâmpla pentru că pensiile lor se vor majora, însă nu toturor la fel.

Unora le vor reveni majorări de 5%, însă pentru un număr de 4.578 de pesionsari pensia va fi mai mare cu 1 până la 4%. Asta datorită faptului că, în urma aplicării procesului de recalculare, le-a rezultat un punctaj mediu anual egal sau mai mare decât punctajul aflat în plată, înaintea aplicării operaţiunii de recalculare.

Alţii mai aşteaptă
În timp ce mai bine 75% dintre pensionari din Caraş-Severin se vor bucura din luna octombrie 2006 de o pensie mai mare, restul vor fi nevoiţi să aştepte o altă majorare a punctului de pensie, pentru a avea şi ei un venit mai mare.

După recalculare, în baza de date a Casei de Pensii Caraş-Severin, se păstrează valoarea punctajului mediu anual rezultat din recalculare, iar periodic, cu ocazia indexării valorii punctului de pensie, cuantumul pensiei se stabileşte înmulţind noua valoare a punctului de pensie, cu punctajul cuvenit fiecăruia. Pensiile mai mari decât cele cuvenite, vor fi menţinute la aceeaşi valoare, „până când vor fi ajunse din urmă pensiile mai mici“, se arată într-un comunicat de la Casa de Pensii Caraş-Severin.

Anca Preda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !