Pensii private cu păcăleli

Pensii private cu păcăleli
ORADEA – Goana după câştiguri îi face pe unii dintre agenţii de pensii private să recurgă la orice metode pentru a câştiga semnăturile participanţilor.

Unii au ajuns acolo încât promit şi chiar dau bani celor care semnează pentru ei. Aceste metode se lasă cu urmări. Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) taie în carne vie în astfel de situaţii. Astfel, potrivit unui comunicat al CSSPP, comisia a retras săptămâna aceasta avizele pentru doi agenţi de marketing, colaboratori ai S.C. GENERALI FOND DE PENSII S.A., precum şi S.C. GRAWE PENSION SERVICES BROKER DE PENSII PRIVATE S.R.L. – cu activitate pentru S.C. BT AEGON FOND DE PENSII S.A. ca sancţiune pentru încălcarea dispoziţiilor legale privind activitatea de marketing al fondurilor de pensii administrate privat. De asemenea, s-a dispus radierea lor din Registrul agenţilor de marketing, precum şi înscrierea în baza de date cu persoane care au interdicţie de a mai desfăşura activităţi de marketing al fondului de pensii aministrat privat.

41 de agenţi ING

CSSPP a mai retras acum două săptămâni avizul a 41 de agenti de marketing ai ING Fond de Pensii şi a dispus radierea din Registrul agenţilor şi înscrierea acestora în baza de date cu persoane care au interdicţie pentru a mai desfăşura activităţi de marketing pe pilonul II.

Agenţii ING au fost acuzaţi de falsificarea actelor de aderare, obţinerea semnăturii participantului sub presiune, oferirea unor părţi din comisioanele aferente activităţii de marketing, semnăturile au fost obţinute prin intermediar sau nu sunt ale viitorilor participanţi, permisiunea semnării actelor de aderare de către participanţi în prezenţa unor terţe persoane, neautorizate în acest sens. Avizele agenţilor au fost retrase la solicitarea administratorului.

Pensiile private din pilonul II sunt obligatorii pentru salariaţii sub 35 de ani şi opţionale pentru cei între 35 şi 45 de ani. Aderarea la un fond de pensii din pilonul II a început pe 17 septembrie şi durează patru luni. După aceasta perioadă, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiţi aleatoriu către fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit arbitrului pensiilor private.

Potrivit legii, fiecare potenţial client al sistemului trebuie să semneze un singur contract de aderare la un singur fond, în care îşi va economisi contribuţiile.

  • Şantaj cu pensii private
    Dan Birta


  • 0Comentarii

    Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

    inca 1000 caractere ramase