Pensiile private rentabile

1Comentariu
Crinu Andănuţ
Crinu Andănuţ
BUCURESTI – Pensiile private din România, Pilonul II şi Pilonul III, s-au comportat foarte bine în ultimul an, potrivit analizei făcute de Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR). Pilonul II, a avut un randament mediu de 15,53% în ultimul an, de trei ori peste rata inflaţiei care a fost 4,96%. Pensiile facultative, Pilonul III, au avut un randament mediu de 10,65%, dublul ratei de inflaţie din aceeaşi perioadă.

Fondurile de pensii din România parcă nu au fost atinse de criză. Cele obligatorii, Pilonul II, au avut un randament mediu de 15,53% în ultimul an, iar cele facultative, Pilonul III, au avut un randament mediu de 10,65% în aceeaşi perioadă.

 

Randamente

 

Potrivit informaţiilor furnizate de Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), fondurile de pensii private din România au obţinut performanţe investiţionale excelente în perioada 31 august 2008 – 31 august 2009, care marchează primul an de criză financiară şi economică pe pieţele internaţionale.

Toate cele 25 de fonduri de pensii private, obligatorii (pilonul II) şi facultative (pilonul III) au obţinut randamente peste rata inflaţiei din această perioadă şi au furnizat astfel clienţilor câştiguri atractive, în pofida celei mai dure crize globale din ultimii 75 de ani”, a declarat Crinu Andănuţ, preşedintele APAPR. Astfel, fondurile de pensii private obligatorii au obţinut în ultimul an (31 aug. 2008 – 31 aug. 2009) un randament mediu de 15,53%, de trei ori mai mare decât rata inflaţiei din aceeaşi perioadă (4,96%).

De asemenea, fondurile de pensii private facultative au obţinut în ultimul an (31 aug. 2008 – 31 aug. 2009) un randament mediu de 10,65%, de peste două ori mai mare decât rata inflaţiei din aceeaşi.

„Rezultatele fondurilor de pensii private în acest an deosebit de dificil vorbesc de la sine. Performanţele depăşesc de 2-3 ori rata inflaţiei şi chiar şi depozitele bancare şi randamentele titlurilor de stat, iar explicaţia este simplă: administrarea eficientă şi profesionistă, făcută de companiile de administrare în beneficiul participanţilor. Mai ales pe pilonul II de pensii private obligatorii, aceste randamente recomandă revenirea încă din 2010 la calendarul iniţial de contribuţii, adică 3%, nu 2,5% din salariul brut al participanţilor”, este de părere Crinu Andănuţ.

Dan Birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor