Pensionari europeni, cu card

1Comentariu
Pensionari europeni, cu card
REŞIŢA – Casa de Economii şi Consemnaţiuni (C.E.C.) acceptă, de la începutul acestui an, deschiderea de noi conturi pentru plata pensiilor, după ce a semnat un nou accord în care a obţinut condiţii mai avantajoase de la CNPAS.

O noutate este prezenţa Băncii Comerciale Române, care a semnat cu CNPAS, la sfârşitul anului trecut, o convenţie prin care pensionarii vor putea să primească pensiile în conturile curente sau pe cardurile emise de bancă.

În prezent, peste 8.000 de clienţi au conturi de plată a pensiei deschise la C.E.C. Ceea ce este îmbucurător este faptul că C.E.C. oferă opţiuni clienţilor săi, după cum declară chiar dl Miron Mănescu, directorul C.E.C. Sucursala Caraş-Severin: „Conform noii convenţii semnate cu CNPAS, acceptăm noi veniţi.

Pentru cei care doresc să-şi primească pensia prin C.E.C. oferim varianta cardului. Cei care au deja un cont, prin care îşi primesc pensia, pot opta pentru plata la ghişeu sau prin card“.

Avantajul principal al primirii pensiei pe card, este faptul ca deţinătorul cardului nu mai este legat de programul băncii, având acces permanent la pensia proprie şi mai ales este mai ieftin, pensionarul ne mai fiind obligat să plătească comisionul de ridicare a numerarului de la ghişeu.

Cont, la cerere

B.C.R. deschide contul de card sau contul curent pe numele clientului beneficiar de drepturi băneşti la solicitarea acestuia sau, după caz, la cererea reprezentantului sau legal ori a mandatarului desemnat prin procură specială.

În situaţia în care clienţii beneficiari de drepturi băneşti au deja carduri sau conturi curente deschise la B.C.R., virarea sumelor se poate face în aceste conturi. Convenţia a intrat în vigoare la 3 ianuarie 2007, iar primul virament al pensiilor în conturi de card sau conturi curente va fi efectuat în luna februarie 2007.

Vocea străzii

Am vrut să vedem şi ce părere au oamenii. Matei Sârbu, din Reşiţa, ne-a spus: „Mai am aproape trei ani până la pensie şi mă bucur că s-a ajuns la o soluţie. Este un pas înainte spre civilizaţie“. De altă părere este însă Mihai Lauruc, tot din Reşiţa: „Până ce nu li s-au oferit comisioane nu au vrut să ne plătescă pensiile.

Nu e nici o grozăvie, tot trebuie să aşteptăm poştaşul, să aducă cuponul“. Cei mai tineri însă, nu se prea gândesc la pensie. Andreea Pavel, în vârstă de 26 de ani ne spunea: „Până voi ajunge eu la pensie… cine ştie ce va mai fi. Prefer să mă concentrez pe prezent“.

Anca Preda1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor