Pensionari expuşi la escrocherii

Pensionari expuşi la escrocherii
ORADEA - Poliţiştii de proximitate au vizitat, ieri, Centrul Social Multifuncţional pentru Persoane Vârstnice de pe strada Sfântul Apostol Andrei. Ei le-au recomandat pensionarilor să nu primească pe cât posibil persoane necunoscute în locuinţă, iar pe cei pe care îi primesc să nu îi lase nesupravegheaţi.

„Este o activitate cu caracter preventiv, care se desfăşoară în cadrul programului naţional «Siguranţa ta contează», şi se adresează în special persoanelor vârstnice. Le facem câteva recomandări utile, astfel încât să nu devină victimele infractorilor”, explică agentul-şef Darius Deme.

Escroci stilaţi
„Atenţie la oamenii pe care îi primiţi în casă. Mulţi infractori sunt îmbrăcaţi elegant, vorbesc frumos, apoi cer un pahar cu apă şi în timp ce sunt singuri fură tot ce le pică în mână. O altă metodă pe care o folosesc implică un bărbat şi o femeie, care pretind că sunt cetăţeni străini. Spun că fratele lor a avut un accident şi este la spital şi că au nevoie de bani româneşti, dar ei nu au decât valută. Vă arată un diplomat plin cu bancnote, pe care vi-l lasă garanţie în schimbul leilor pe care vi-i solicită ca împrumut. O dată ce primesc banii se fac nevăzuţi, iar în servietă veţi găsi câteva bancnote la suprafaţă, în rest ziare”, avertizează agentul-şef Florian Capriş.
Prin această metodă au fost înşelate mai multe persoane vârstnice din alte judeţe.
De asemenea, poliţiştii le-au recomandat celor prezenţi să nu circule singuri noaptea prin locuri neiluminate, iar atunci când sunt atacaţi să strige, deoarece i-ar putea descuraja pe atacatori.
„Astfel de întâlniri ar fi bine să aibă loc lunar. Când mai trec pe aici prin zonă poliţiştii, să mai intre şi pe la pensionari, chiar şi fără programare”, spune unul dintre pensionarii prezenţi la întâlnire.
„E foarte bine că poliţiştii le dau oamenilor astfel de sfaturi. Nu toată lumea ştie cum să se ferească de răufăcători. Ar fi bine să ne întâlnim mai des şi să ne pună în temă cu orice noutate”, întăreşte un alt pensionar.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !