Pensionarii şi-au spus păsul

Pensionarii şi-au spus păsul
Nemultumirile pensionarilor vizavi de recalcularea pensiilor i-a adunat pe acestia în numar mare la Forumul „Totul despre noile pensii”, organizat de Jurnal bihorean. Astfel, marti seara, pasii a zeci de persoane de vârsta a treia s-au îndreptat spre Casa de Cultura a Sindicatelor din Oradea, locul unde s-a desfasurat manifestarea.

Reprezentantii Casei Judetene de Pensii (CJP) au dat o importanta deosebita actiunii initiate de J.b. Doar astfel se explica prezenta numeroasa a reprezentantilor Casei, în frunte cu Szarka Arpad, directorul executiv CJP Bihor, alaturi de directorul executiv adjunct, Leontin Târle, si seful de serviciu, Cornelia Maghiar.

De la o asemenea actiune nu puteau lipsi politicienii. Din partea PSD a fost prezent Alexandru Retegan, presedintele executiv al PSD Bihor, Nicolae Manea, consilier local si vicepresedinte PNL Oradea, respectiv Ioan Câmpan, consilier al prefectului.

Pareri

„Consider ca Forumul organizat de Jurnal bihorean este un moment foarte bun pentru inventarierea nemultumirilor pensionarilor”, a precizat Szarka Arpad.

„Initiativa avuta de Jurnal bihorean este foarte buna, dar asemenea actiune poate ca era bine sa fie organizata la Sala Sporturilor, numarul pensionarilor nemultumiti fiind foarte mare”, a apreciat Alexandru Retegan, reprezentantul Opozitiei.

Etapele recalcularii

Recalcularea pensiilor s-a desfasurat în patru etape. În primele trei etape au fost recalculate pensiile pentru persoanele pensionate pâna în anul 1996 inclusiv. „În primele trei transe au fost puse în plata 72.968 de dosare: 59.906 la Oradea si 13.062 la Beius.

Dintre acestea, pentru 43,1% s-a înregistrat o crestere a cuantumului pensiei”, a spus Szarka Arpad. Pentru transa a patra este aproape finalizata recalcularea pensiilor pentru alte 41.247 de dosare.

„Începând cu luna decembrie se vor plati toate pensiile recalculate”, promite directorul CJP Bihor.

Dan Birta

Taguri: , ,