Pensiunile bihorene sunt „pline-ochi” de Revelion

Foame de pensiuni de Revelion. Dezinteres pentru turismul rural în perioada de Craciun. Aceasta este concluzia specialistilor din turism de la Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural Bihor.

„Avem pensiuni, cum este Patru Brazi din Stâna de Vale, care au fost ocupate înca din luna mai”, spune Manuela Trifa, agent de turism la ANTREC Bihor.

Pachetele oferite de pensiunile bihorene si de cele din apropiere, de la Arieseni si Vârtop, ofera cazari în regim de doua-trei margarete, timp de trei-patru zile.

Manuela Trifa spune ca, în aceasta perioada, în topul preferintelor bihorenilor sunt zonele montane: Stâna de Vale si localitatile din împrejurimi, Vârtop, Arieseni, dar si pensiunile din Baile Felix.

Cu exceptia unei pensiuni din Vârtop, nu sunt oferite însa alte servicii de agrement, în afara pachetului traditional. „La Vârtop erau prezentate, în oferta, facilitati la închirierea accesoriilor pentru schi”, spune Manuela Trifa.

Pachete diverse

Preturile pachetelor de Revelion variaza între 70 si 500 euro. În cei 70 de euro, doritorii au asigurate cazare, restaurant si bar, însa trebuie sa-si pregateasca singuri mâncarea.

Conform agentului de turism de la ANTREC Bihor, în judet mai sunt disponibile, pentru Revelion, o cabana la Finis, la pretul de 4,9 milioane ROL, la pensiunea de doua stele Daniadis, de lânga Pestera Ursilor , patru milioane de lei, si Pensiunea Alpin de lânga Nucet, 20 de locuri, la pretul de 1.500 euro.

Pensiunea Four Seasons din Arieseni este cea cu cazare la 500 euro.

Veronica Bursasiu

Taguri: