Pentru analize mai bune de laborator

2Comentarii
Pentru analize mai bune de laborator
Doi medici orădeni şi o asistentă plus trei studenţi orădeni au participat recent la Congresul Serviciului Român de Medicină de Laborator (SRML), organizat la Târgu Jiu.

Congresul s-a bucurat de prezenţa prof. univ dr. Gheorghe Benga, cel care a fost la un pas de a câştiga Premiul Nobel în 2003 şi care este în prezent preşedinte de onoare SRML.

Spre deosebire de alte congrese medicale, la Targu Jiu, întâlnirea specialiştilor de laborator s-a derulat cu participarea studenţilor şi a cuprins chiar şi ateliere de lucru.

Rezultate bune

De la Oradea, au participat cadrele didactice coordonatoare de la Facultatea de Medicină Oradea (Catedra Preclinic II, Disciplinele Microbiologie/ Imunologie, conf. univ. dr.Ligia Olivia Burtă (de la Laboratorul Hipocrate şi şef lucrări dr. Diana Pelea, de la Laboratorul Pelican, Adriana Boroş – asistentă şefă la Spitalul de pe str. Coposu nr.2. Şi cei trei studenţi au prezentat la congres câteva lucrări cu proiecţii video.

Specialiştii au dezbătut teme de interes major pentru sănătatea oamenilor, legate de calitatea probelor biologice care sunt decisive pentru obţinerea rezultatelor reale de laborator, de factori preanalitici de influenţă a rezultatelor de laborator (recoltarea, stocarea, transportul probelor biologice) etc. Laboratorul de pe str. Coposu nr. 2 este înscris într-un circuit european de laboratoare, care se verifică unele pe altele, fără a şti care de la cine verifică probele, cu scopul asigurării calităţii serviciilor prestate către pacienţi.

O.Ş.

Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor