Pentru apărarea tradiţiilor

Pentru apărarea tradiţiilor
Deputata PD, Ionela Bruchental-Pop, a iesit la rampa cu doua declaratii politice. Prima, rostita saptamâna trecuta în plenul Camerei Deputatilor, trateaza subiectul pastrarii identitatii culturale a românilor în contextul integrarii în UE:

„Unitate în diversitate, motto-ul UE, ar trebui sa se reflecte si la nivelul societatii noastre, punându-se accent pe pastrarea propriei identitati culturale, în detrimentul abandonarii în derizoriu a propriilor obiceiuri, credinte, idealuri si valori”. Ionela Bruchental le-a cerut colegilor sai din Guvern dezvoltarea unor strategii nationale în vederea conservarii, stimularii si perpetuarii elementelor definitorii ale poporului român, precum ansamblurile folclorice, în defavoarea preluarii ad-literam a kitch-ului si a altor valori straine.

Parlamentara a atras atentia si asupra promovarii turismului românesc, care „confera o distinctivitate aparte în arealul european”. De altfel, Ionela Bruchental si-a încheiat declaratia într-un mod semnificativ: „Înainte de a fi cetateni europeni, suntem cetateni români!”

Sageti catre PSD


De subliniat ca lupta politica dintre Putere si Opozitie nu o ocoleste pe deputata PD. Într-o declaratie rostita ieri în plenul Camerei, Ionela Bruchental-Pop îi ataca direct pe primarii comunelor Balc si Tetchea, Marojan Arsenie, respectiv Chirila Florin Bujor, si indirect partidul din care acestia fac parte, PSD. Cei doi edili-sefi mentionati sunt acuzati de Ionela Bruchental-Pop pentru faptul ca încalca principiul separatiei puterilor în stat, substituindu-se puterii judecatoresti.

Parlamentara sustine ca primarii în cauza „împart dreptatea dupa bunul lor plac, astfel încât locuitorii celor doua comune mai sus mentionate nu pot beneficia nici macar de bunurile dobândite prin hotarâri judecatoresti cu caracter definitiv si executoriu”. PSD este atacat prin ricoseu de catre Ionela Bruchental, liderii actualului partid de Opozitie fiind acuzati ca nu au luat masuri ferme în vederea stoparii unor asemenea comportamente: „Realitatea a demonstrat ca acestia nu au facut altceva decât sa-i încurajeze prin pasivitate si lipsa de reactie”.

Calin Corpas