Pentru beneficiarii pensiei de urmaş

De Dan Birta
Pentru beneficiarii pensiei de urmaş
Pentru a beneficia de pensie de urmaș, elevii și studenții trebuie să dovedească frecventarea cursurilor printr-o adeverință depusă la Casa Județeană de Pensii (CJP) Bihor.

Potrivit CJP Bihor, elevii în vârstă de peste 16 ani, beneficiari de pensie de urmaș, vor face dovada frecventării cursurilor în anul școlar 2018-2019 prin adeverința care va fi depusă la sediul instituţiei până la data de 25 septembrie 2018.

De asemenea, studenții urmași în vârstă de până la 26 ani vor depune la sediul CJP Bihor, până la aceeaşi dată – 25 septembrie – o declarație pe propria răspundere din care să reiasă că frecventează anul universitar 2018/2019. Ulterior, dar nu mai târziu de 25 octombrie 2018, aceștia vor prezenta adeverința din care să reiasă că în anul universitar în curs frecventează o formă de învățământ superior. Depășirea acestui termen duce la suspendarea plății pensiei aferente lunii octombrie 2018, atât în cazul elevilor cât şi în cazul studenţilor.

Totodată, în cazul studenţilor, neprezentarea adeverinței care face dovada continuării studiilor până la data de 25 octombrie 2018 duce la suspendarea plății pensiei pentru luna noiembrie 2018.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !