Pentru ce se sună la Telefonul Prefectului

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
4Comentarii
Claudiu Pop
Claudiu Pop
Din cele 247 de sesizări la Telefeonul Prefectului, în perioada 17 martie – 17 decembrie 2015, 58 au fost probleme de fond funciar, iar alte 35 au cerut audienţă la prefect, transmite prefectul de Bihor, Claudiu Pop.

Potrivit acestuia, sesizările au o acoperire cât se poate de diversă. Se reclamă probleme de funcţionare ale unor instituţii, precum Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sau Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI), dar şi alte probleme ce ţin de termoficare, canalizare, drumuri, iluminat public, pensii, alocaţii, probleme sociale, calamitarea culturilor agricole, cozile la ieşirea din ţară, locurile de parcare din municipiul Oradea sau chiar funcţionarea semafoarelor.

Cetăţenii sunt îndrumaţi în continuare să sune şi în 2016 la Telefonul Prefectului – 0259.431.608 – pentru a fi sprijiniţi în rezolvarea problemelor semnalate.

Iată statistica sesizărilor făcute la Telefonul Prefectului, în perioada amintită, conform datelor transmise de Claudiu Pop:

– PROBLEME DATE SPRE SOLUȚIONARE SERVICIULUI JURIDIC:

-probleme de fond funciar – 58

-aplicare sentinţe judecătoreşti – 3

-solicitări audienţă prefect – 35

– PROBLEME DATE SPRE SOLUȚIONARE SERVICIULUI COORDONARE INSTITUŢIONALĂ, care au fost soluţionate pe loc sau au fost redirecţionate instituţiilor competente, fiind monitorizate:

-CJAS – 17

– cardul de sănătate neprimit – 12 sesizări,

– probleme legate de activitatea la ghișee – 5 sesizări.

Drumuri, iluminat public – 18

– o sesizare soluţionată nefavorabil privind modul de execuţie a lucrărilor de modernizare a străzilor din satul Girişu de Criş, din analiza la faţa locului a reieşit că s-a respectat proiectul tehnic privind lăţimea carosabilului.

-Mediu – 6

-Termoficare, canalizare, apă, iluminat – 32

-Pensii, alocaţii, probleme sociale – 16

-Sesizări referitoare la activitatea de la diferite ghişee: – 7

– O.C.P.I. Oradea – se aşteaptă mult, se solicită program şi după-masa, activitate defectuoasă la O.C.P.I. Aleşd şi Salonta – 3 sesizări

– I.S.U. – program doar două zile/săptămână – 1 sesizare

– Paşapoarte şi Înmatriculări – 3 sesizări soluţionate pe loc.

-Sesizări diverse – 50

– calamităţi culturi agricole, culturi afectate de mistreţi, reabilitare termică bloc, probleme de transport, coadă la ieşirea din ţară, locuri de parcare în municipiu, funcţionare semafoare etc.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor