Pentru copii şi familiile nevoiaşe

ORADEA – Orădenii care doresc să sprijine familiile aflate în dificultate o pot face direcţionând 2% din impozitul pe venit către Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie (FRCCF). Membrii organizaţiei se ocupă mai ales de copii, ajutându-i să înveţe şi oferindu-le un mediu educaţional potrivit. Cerere [.pdf – 454KB]

„Elevilor din clasele I-IV le oferim ajutor la temele de casă, iar celor din clasele V-VIII, meditaţii la diferite materii. Putem să spunem că toţi elevii de gimnaziu care au beneficiat de ajutorul nostru au promovat examenul de capacitate”, a declarat Anda Maier, reprezentanta FRCCF. Centrul Comunitar din strada Avram Iancu primeşte zilnic aproximativ 25 – 30 de copii, cărora li se oferă şi câte o gustare, iar părinţii acestora pot beneficia de consiliere.

„Dincolo de afişe sau promovarea în presă a activităţii noastre, am realizat că e necesar contactul direct. Vrem să ajungem la inimile oamenilor, pentru că e vorba de copii, iar ei reprezintă viitorul”, ne-a spus Anda Maier.

Activitate intensă

Nu mai puţin de 420 de familii au beneficiat, în cursul anului 2006, de ajutorul FRCCF. „Eu am cinci copii şi stau într-o locuinţă de serviciu. Nu am avut nici eu buletin, nici copiii. Am venit aici şi juristul ne-a ajutat să ne facem buletine şi să-i pot da pe micuţi la şcoală”, mărturiseşte Lucia Şandor, care urmează să nască al şaselea copil.
„Mie mi-a murit soţul anul trecut şi, stând în chirie, e greu cu doi copii.

Prin această fundaţie am reuşit să găsesc un loc de muncă”, mărturiseşte Ana Carţiş. FRCCF colaborează cu diferite instituţii, dar un mare ajutor a venit din partea Dorinei Dulău, învăţătoare la Liceul Sportiv. „Sunt foarte mulţi copii extrem de capabili, dar care nu au posibilitatea să studieze într-un mediu potrivit. E păcat de ei. Mulţi au participat la concursuri şi au obţinut diplome. Un mare merit îl are fundaţia”, susţine Dorina Dulău.

Costurile serviciilor oferite de fundaţie se ridică la suma de 200.000 RON pe an, iar veniturile pe anul 2006 au fost de numai 3.700 RON, pentru centrele din Oradea şi Popeşti. Până în 2010, FRCCF are sprijin financiar din partea fundaţiei Every Child şi din partea statului român, însă membrii fundaţiei ar dori să le ofere copiilor şi mâncare caldă. Întreţinerea FRCCF presupune un efort financiar deosebit. Cererile pentru direcţionarea procentului de 2% către FRCCF se pot obţine de la Centrul Comunitar sau se pot descărca de pe pagina de web a fundaţiei, www.frccf.org.ro.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !