Pentru ea s-a omorat Bogdan

40Comentarii
Pentru ea s-a omorat Bogdan
Corina Vasile, profesoara de limba romana din cauza careia Bogdan s-a sinucis, are ‘constiinta impacata’. Cel putin acestea au fost cuvintele ei luni, in prima zi de cursuri la Liceul ‘Lucian Blaga’, dupa tragedie.

Toţi elevii o susţin. Au întâmpinat-o la clase cu aplauze, cu flori şi mesaje scrise pe tablă: “Vă iubim. Vă suntem alături”. 

Când a revenit la liceu,  profesoara a avut o discuţie cu directorul instituţiei, Radu Vasile, căruia i-a mărturisit că a venit la şcoală pentru că nu mai putea sta acasă, “simţea cum înnebuneşte”. I-a explicat acestuia că are conştiinţa împăcată, că ea a făcut tot ce a fost omeneşte posibil să preîntâmpine tragedia, dar nu a reuşit.  Directorul ne-a declarat că a fost foarte surprins.

În opinia lui, acest caz e unic: “În cei 33 de ani de carieră în învăţământ, eu nu am întâlnit o asemenea situaţie. Sunt indignat de atitudinea celor doi exponenţi ai incidentului. Se spune că dragostea e oarbă, însă cred că aici s-a întrecut măsura. Nişte oameni normali nu ar fi trebuit să procedeze aşa”.

Atât liceenii, cât şi elevii de clasa a V-a şi de clasa a VII-a, cărora profesoara Corina Vasile le preda româna, au întâmpinat-o extraordinar. Cei mai mari au scris pe tablă “Vă iubim.

Suntem alături de dumneavoastră”, iar cei de clasa a VII-a s-au îmbrăcat toţi în roşu, au purtat câte o braţară de aceeaşi culoare şi i-au oferit câte o garoafă, evident, tot roşie. Ei au sesizat că era tristă şi că le-a vorbit mai cald şi fără să-i mai dojenească. “Profa” le-a cerut, atunci, să nu creadă tot ce se spune despre ea, că sunt mult mai multe minciuni decât fapte reale.

Cât despre cadrele didactice, directorul Radu ne-a spus că au fost mult mai rezervate decât elevii. Doar o parte din profesori a încercat să o încurajeze. “Mă gândesc că trebuie să o sprijinim acum. Bogdan s-a dus, nu vreau să o pierdem şi pe ea”.

Elevii profesoarei ne-au povestit că şi în timpul orelor aceasta era sunată de către iubitul său. Preţ de un minut-două se retrăgea în faţa clasei şi îşi termina convorbirea. Copiii nu-l cunoşteau pe Bogdan, o singură dată acesta a fost văzut aşteptând-o după cursuri, în faţa şcolii. Ei mai susţin că şi miercurea trecută, când a fost vizionată piesa de teatru, Bogdan ar fi venit la şcoală, de unde cei doi au plecat cu tot cu elevii.

«Profa» nu a fost sancţionată

Ieri, în urma întrunirii Consiliului profesoral, cadrele didactice au ajuns, în unanimitate, la concluzia că nu va fi luată nici o măsură disciplinară împotriva colegei lor, Corina Vasile. Directorul liceului a cerut chiar să se voteze dacă ar trebui înfiinţată sau nu o comisie de cercetare. Tot în unanimitate, profesorii au suţinut că nu este necesar.

Procurorii caută martori

Dezvăluirile făcute de presă în cazul “elevul şi profesoara” le-au dat de furcă anchetatorilor. Ei sunt nevoiţi acum să caute toate persoanele ale căror declaraţii au fost făcute publice. În zilele următoare, atât prietenii, colegii, dar şi vecinii profesoarei Corina Vasile vor fi “interogaţi” în calitate de martori.

“După audierea tuturor persoanelor care au relatat presei aspecte legate de moartea adolescentului, dar şi în funcţie de conţinutul declaraţiilor, e posibil ca procurorii să dispună reaudierea profesoarei, a soţului acesteia, Dragoş Vasile şi a părinţilor tânărului.

Cu certitudine vă pot spune că ancheta nu a fost încă finalizată, iar la dosar nu există nici o declaraţie care să specifice că între elev şi profesoară ar fi existat vreo relaţie amoroasă”, ne-a declarat procurorul Ştefan Crişu.

  • “Corina ii spunea lui Bogdan “Cerul meu””
  • S-a sinucis din gelozie?


  • 40Comentarii

    Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

    inca 1000 caractere ramase

    versiunea HTML a comentariilor