Pentru legalizarea prostituţiei

1Comentariu
Pentru legalizarea prostituţiei
Departamentul de Stat al SUA împreună cu autorităţile române au hotărât să realizeze un sondaj de opinie care să stabilească dacă legalizarea prostituţiei în România ar avea un impact pozitiv în combaterea traficului de fiinţe umane.

Eleanor Gaetan, senior coordonator din partea Departamentului de stat al SUA, a declarat, vineri, la Universitatea de vară a românilor de pretutindeni, de la Izvoru Mureşului, că România este o ţară de tranzit, dar şi o sursă de trafic de persoane.

            “Sunt la Izvoru Mureşului pentru a face un schimb de experienţă cu specialiştii din agenţiile de implementare a legii prostituţiei în România, care lucrează foarte serios în programul de combatere a traficului de fiinţe umane. În SUA, această problemă este o prioritate naţională a instituţiilor specializate care apără drepturile omului. Este şi o problemă de siguranţă naţională, dar şi de sănătate umană, iar noi considerăm că prostituţia atât la noi, cât şi în România este o sursă de trafic de persoane în scopuri sexuale“, a mai spus Eleanor Gaitan.

            Prezenţa reprezentanţilor românilor de peste hotare a oferit o oportunitate excepţională instituţiilor care se ocupă cu combaterea traficului de persoane să stabilească o strategie comună de diminuarea fenomenului.

            Departamentul de Stat al SUA împreună cu autorităţile române reprezentate prin doctor Pavel Abraham, preşedintele Agenţiei Naţionale Antidrog,procurorii DIICOT şi Constantin Degeratu, consilier de stat, au hotărât să realizeze un sondaj de opinie care să stabilească dacă legalizarea prostituţieiîn România ar avea un impact pozitiv în combaterea traficului de fiinţe umane.

            Ei au mai spus că prin acest sondaj se doreşte să se mai afle dacă este necesară implicarea societăţii civile şi a Bisericii Ortodoxe Române în eradicarea acestui fenomen.

            “Biserica Ortodoxă Română împreună cu Agenţia Naţională Antidrog şi organizaţiile neguvernamentale din ţară şi din afara frontierelor caută soluţii pentru a veni în sprijinul victimelor traficului de persoane“, a spus doctor Pavel Abraham preşedintele ANA.

            În SUA, numărul persoanelor traficate anual este de 800.000,  a declarat Eleanor Gaetan, care a mai apreciat că Europa de Est are un potenţial considerabil în privinţa traficului de persoane, colaborarea interstatală şi intercontinentală fiind cea care ar putea furniza informaţii proxime în diminuarea şi stoparea fenomenului.

            Conform unei statistici oficiale a ANA,  în România, în primele şapte luni ale anului, au fost traficate 1.450 de persoane.

            Universitatea de Vară a românilor de pretutindeni a început, joi, la Complexul pentru Tineret şi Sport de la Izvoru Mureşului.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor