Pentru mai multi bani la pensie

1Comentariu
Pentru mai multi bani la pensie
Stagiul de cotizare la pensia de stat se poate completa retroactiv până la 31.12.2010

41 s-au prezentat până în prezent la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Bihor pentru a-şi completa stagiul de cotizare la pensia de stat, potrivit informaţiilor primite de la Leontin Ţîrle, directorul executiv al CJP Bihor. „Dintre cele 41 de persoane, 37 au încheiat personal contractele, iar patru persoane prin mandatar”, a precizat Leontin Ţîrle.

Venitul asigurat de cele 41 de persoane este de 410.640 de lei, iar contribuţia datorată de 141.745 de lei. „Din această sumă s-a încasat deja 133.889 de lei”, a subliniat directorul executiv al CJP Bihor.

Termen limită

Persoanele care doresc să-şi completeze stagiul de cotizare la pensia de stat o pot face retroactiv pe cel mult cinci ani până la data de 31 decembrie 2010. Conform OUG 99/2010, persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contribuţiei de asigurări sociale, pentru perioadele în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia. „Persoanele interesate pot să încheie un contract de asigurare socială, pâna la data de 31 decembrie 2010 cu casa de pensii din raza teritorială de domiciliu sau reşedinţă”, ne-a precizat Leontin Ţîrle.

Plata contribuţiei de asigurări sociale se poate face pe perioada ultimilor cinci ani, anteriori datei de încheiere a contractului de asigurare socială. Baza lunară de calcul la care se achită contribuţia o constituie cel puţin valoarea unui salariu de bază minim brut pe ţară, reglementat de legislaţia în vigoare pentru fiecare din lunile pentru care se solicită efectuarea plăţii. „Plata contribuţiei de asigurări sociale se efectuează într-o singură  tranşă sau eşalonat, în tranşe, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2010”, a subliniat directorul CJP Bihor. Baza lunară de calcul la care se achită contribuţia de asigurări sociale, se utilizează la stabilirea cuantumului pensiei din sistemul public de pensii.

D.B.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor