Pentru o iarnă mai liniştită

Pentru o iarnă mai liniştită
Pentru cele doua echipe meciul are o miza deosebita. FC Bihor vine dupa doua victorii, iar înca una ar „salva turul de campionat”, cum îi place lui Ion Marin sa spuna. În plus, fotbalistii oradeni ar încasa un bonus important de 1.000 de euro.

U Cluj nu a mai reusit sa convinga în ultima vreme, din moment ce a realizat doar trei remize, dintre care doua pe teren propriu. Cert este ca atât FC Bihor, cât si „U”, îsi doresc punctele puse în joc, iar lupta va fi una apriga. Cu siguranta, starea terenului va influenta decisiv ostilitatile.

Cine va reusi sa se adapteze cel mai bine si se va darui mai mult va avea sorti de izbânda. Oradenii au datoria sa faca tot ce depinde de ei pentru a lasa o impresie cât mai buna, mai ales ca pentru unii dintre ei va fi ultimul joc în tricoul ros-albastru.


Sambata va începe la ora 11 si va fi televizat de Transilvania TV. CCA a delegat la acest derby brigada formata din Victor Berbecaru – Bogdan Medrea si Florin Paunescu (Rm. Vâlcea), iar observatori FRF au fost desemnati Ion Marginean (Alba Iulia) si Sajtos Laszlo (Sibiu).


Sperantele antrenorilor


Ion Marin se va afla fata în fata cu echipa care a antrenat-o în sezonul trecut, pe care o cunoaste foarte bine, lucru care poate constitui un avantaj pentru FC Bihor.
„Avem nevoie de trei puncte ca de aer. Va fi un meci al orgoliilor, între doua echipe rivale. Un succes ne-ar asigura o iarna linistita, în care am putea lua masurile necesare pentru a aborda returul cu succes la promovare.

Ar crea entuziasm în toate mediile bihorene”, spune Ion Marin. „Sepcile rosii”, prin vocea antrenorului Leo Grozavu, îsi anunta, cel putin în teorie, intentia de a câstiga la Oradea. „O sa încercam sa câstigam. Daca reusim, scoatem FC Bihor din cartile promovarii, daca nu, ne îndepartam noi de primul loc. Mi-am propus sa introduc pe teren o echipa, care la figurat, sa moara pe teren”, afirma Leo Grozavu, a carui echipa este cunoscuta pentru jocul ultra defensiv pe care îl practica.
Au vrut o amânare


Vineri, conducerea U Cluj a dorit sa amâne meciul invocând faptul ca o parte a jucatorilor ar fi facut o toxiinfectie alimentara. „Am aflat ca au încercat sa ceara amânarea partidei, pentru ca mai multi jucatori ar avea toxiinfectie alimentara. Ciudat, pentru ca jucatorii au fost în cantonament si au mâncat la cantina lor”, a spus Ion Marin. Totusi, FRF a decis ca meciul sa se defasoare. „În jurul orei 14 am primit un fax de la FRF, prin care am fost înstiintati ca meciul se va disputa asa cum a fost programat”, a precizat presedintele Alexandru Satmareanu.


Echipe probabile


FC Bihor: Lazareanu – Fl. Lazar, Cr. Munteanu, Luput – Mihut, Fele, Fl. Neaga, Cl. Mutu, Lungan – D. Stan, V. Miculescu. Antrenor: Ion Marin
Rezerve: Mindileac – Gongolea, Patrascu, Achim, Cisteian, Bugiu, Lupo, Lukacs, Lupascu.


Absenti: Gado, Ciobanu, Bumb, Oprea, Gr. Tudor (accidentati), Sfârlea (suspendat).
U Cluj: Szolomajer – Damian, T. Csik, Aldea, Suller – Ungurusan, Soporan, A. Muresan, L. Bus – E. Jula, J. Szekely. Antrenor: Leo Grozavu

Teodor Biris