Pentru o minte limpede

Pentru o minte limpede
DEVA – Peste 3.000 de copii hunedoreni au nevoie anual de sprijin psihologic. Tratarea superficială a unei traume mentale din copilărie poate avea repercusiuni importante asupra vieţii adultului.  Video Video

De aceea în judeţul Hunedoara a început să se deruleze un program pentru sănătatea mentală a celor mici. Primul centru de profil a fost inaugurat ieri la Deva.

O întârziere de dezvoltare, un şoc emoţional sau o dramă de familie poate influenţa psihicul unui copil şi-i pot schimba parcursul vieţii lui de adult, dacă nu este tratată cu seriozitate. Centrele de sănătate mentală, aşa cum există ele în celelalte ţări europene, reprezintă legătura între asistenţa psihiatrică de specialitate şi comunitate. În aceste centre copiii sunt supravegheaţi de psihologi şi psihiatri, de terapeuţi şi logopezi, pentru ca ei să evolueze şi să îşi corecteze deficienţele. „Recuperarea sănătăţii mentale a copiilor este un subiect dificil şi delicat, e nevoie de multă atenţie şi de multă muncă pentru asta”, susţine dr. Angela Rudeanu, directoarea centrului devean.

 

„Hunedoara pune în practică un concept european, prin care persoanele cu probleme psihice, copii sau adulţi, sunt recuperate pentru comunitate şi reintegrate în aceasta”, declară Dan Magheru, directorul ASP Hunedoara. Centrul inaugurat ieri la Deva este primul din ţară. Aici s-au investit peste 400.000 lei. Un centru similar va fi organizat în Hunedoara, iar alte trei centre, destinate adulţilor, se vor înfiinţa în Deva, Hunedoara şi Petroşani.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !