Pentru pensionari da, pentru copii ba?

Pentru pensionari da, pentru copii ba?
Farmaciile nu mai au bani pentru copiii si adultii cu boli acute. Farmacistii si-au cam terminat banii alocati pe luna septembrie, pentru afectiunile acute, ne-a informat miercuri presedintele Colegiului Farmacistilor, Eugenia Hamza.

Ea ne-a spus ca majoritatea unitatilor farmaceutice din Oradea nu mai elibereaza compensate pentru oamenii care sufera câte o raceala sau alte boli acute.

Cu toate acestea, în unele farmacii din Oradea se mai dau medicamente compensate la vârstnici, la veterani si pensionari. Copiii si adultii însa nu mai au practic sanse sa primeasca medicamente din fondul asigurarilor de sanatate.

„Nu mai este nici o regula potrivit careia banii se aloca separat pentru pensionari si copii, respectiv adulti. Dar banii pentru afectiunile acute, alocati pe septembrie, s-au cam terminat”, a spus Hamza.

Ea a precizat ca în septembrie, compensatele s-au eliberat pâna în a doua decada a lunii si estimeaza ca situatia va ramâne neschimbata si în octombrie.

Pâna vineri sau cel târziu luni, când farmaciile vor avea voie sa dea compensate din banii pe octombrie, oamenii care se îmbolnavesc trebuie sa îsi pregateasca si bani când ies în oras sa-si ia medicamente.

Otilia Sandor