Pentru plângerile pacienţilor

Pentru plângerile pacienţilor
ORADEA – De mai bine de trei săptămâni, Spitalul Clinic de PneumoftiziolgieOradea dispune de o cameră de gardă modernă, care asigură un circuit separat faţă de cealaltă parte a spitalului.

„Pacienţii care beneficiază de servicii medicale pe spitalizare de zi nu au contact cu cei care sunt pe spitalizare continuă. Aici avem un circuit funcţionabil şi eficient, cu fişier, cameră de gardă şi radiologie”, afirmă ec. Dacian Foncea, managerul Spitalului.

Pe viitor, unul dintre proiectele îndrăzneţe ale managerului Foncea este şi acela de a amplasa la intrarea Camerei de gardă mai multe cutii poştale aparţinând reprezentanţilor mass-mediei bihorene.

„Orice pacient care va fi nemulţumit de ceva în acest spital va putea să depună o plângere scrisă în oricare cutie va dori. Doresc să ofer o transparenţă totală la tot ceea ce se întâmplă în acest spital”, spune cu convingere ec. Foncea.

Totodată, pentru a fi cât mai aproape de pacienţii spitalului, îndeosebi faţă de cei pentru care boala se dovedeşte a fi necruţătoare, ec. Foncea doreşte crearea unor servicii paleative de îngrijire la domiciliu.

„Aceste servicii vor fi efectuate de către personalul medical aparţinând Camerei de gardă. În prezent avem numeroase solicitări de acest gen, ceea ce ne-a determiant să ne gândim serios la acest lucru, făcând şi demersuri la Ministerul Sănătăţii. Trebuie să ne apropiem cât mai mult de aceşti pacienţi, uşurându-le cu cât putem sfârşitul vieţii”, conchide ec. Foncea.

Borz Viorica0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !