Pentru un trafic mai bun…

Pentru un trafic mai bun…
CARANSEBEŞ – Numărul în creştere al posesorilor de maşini a făcut ca până şi în oraşele mai mici, altădată liniştite, circulaţia să devină o problemă. În aceste condiţii, administraţia locală va aplica o serie de măsuri, menite să ducă la fluidizarea traficului în municipiul de pe Sebeş.

Treceri de pietoni

Una dintre aceste măsuri vizează amenajarea de noi treceri de pietoni. La ultima şedinţă a Comisiei de Sistematizare Rutieră din cadrul primăriei s-a hotărât amenajarea a trei noi spaţii în care pietonii să traverseze strada în siguranţă.

O trecere de pietoni va fi amenajată pe Calea Orşovei, între staţia de autobuz şi sediul Direcţiei de Sănătate Publică, iar alte două pe strada Ardealului, una în dreptul magazinului Plus, iar cealaltă în faţa Seminarului Teologic „Ioan Popasu“ (la bisericuţa de lemn).

O altă iniţiativă prin care se doreşte o circulaţie mai bună a maşinilor şi a pietonilor o constituie semaforizarea intersecţiei străzilor Cazărmii, Tribunalului şi Nicolae Bălcescu, unde până acum era montată doar o oglindă.

Decizia de a monta semafoare în acest spaţiu are la bază numărul mare de accidente de circulaţie petrecute de-a lungul timpului în acest loc. Conducerea administrativă doreşte să achiziţioneze semafoare ultramoderne, de tipul celor amplasate la Liceul Pedagogic „C.D. Loga“.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Comisia de Sistematizare Rutieră a respins solicitarea unui grup de cetăţeni, privind amenajarea unor spaţii de parcare în piaţeta de la intersecţia străzilor Ardealului şi Episcop Nicolae Popeea. Edilii municipiului doresc ca spaţiul cu pricina să rămână destinat exclusiv relaxării.

Iulius Pîrvu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !