Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

18Comentarii
Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă
ORADEA – Copii, străini de oraş, femei şi oameni în vârstă. Acestea sunt victimile pe care le vizează controlorii. Cerşetorii, hoţii de buzunare, rromii au „abonament gratuit” din partea acestora.

Şi OTL ştie acest lucru, dar nu ia nici o măsură. Deşi cerşitul în tramvai este interzis, nu ştim ca vreun cerşetor să fi fost amendat vreodată. Oameni de la ţară, care nu au habar cum se compostează biletele sau persoane venite în staţiune şi care un o valiză, au păţit-o.

Cu bilet şi fără

Bunăoară miercuri, un bătrân, venit de la ţară se chinuia să introducă biletul în compostor, pe tramvaiul 3 Roşu, care se îndrepta spre Nufărul. Dar biletul nu vroia să intre nicicum, fiind puţin umed. Controlorii atât aşteptau. La solicitarea „Prezentaţi biletele sau abonamentele pentru control”, omul le-a arătat biletul spunându-le că a intenţionat să composteze, dar nu a reuşit. „Nu aveţi biletul compostat, coborâţi cu noi”, replică „detectivul”.

„Nu cobor că scap autobuzul. Eu cu biletul ăsta am venit şi am ştiut că mai am o călătorie. Cu ce sunt eu vinovat că nu se poate perfora”, spune omul. Doar la intervenţia noastră şi când au văzut că scoatem aparatul de fotografiat să facem poză, controlorii l-au lăsat în pace pe om, coborând jos. Bătrânul, Traian Hanciu din Lazuri de Beiuş a răsuflat uşurat. „Mai aveam la mine doar banii de autobuz. Dacă mi-i luau şi pe aceia cum ajungeam acasă?”, întreabă bătrânul.

Cu totul alte se prezintă situaţia în cazul cerşetorilor. Cel din imagine îşi face veacul zi de zi prin tramvaiele orădene. Despe handicapul lui putem spune că este inexistent. Piciorul stâng şi-l ţine legat sub el şi îl maschează cu o haină lungă. Figura ţine de câţiva ani. Controlorii îl ocolesc, atât pe el, cât şi pe alţii de teapa lui.

Dan Birta18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor