Pericol de orbire: glaucomul

Pericol de orbire: glaucomul
Glaucomul a devenit o boală destul de frecvent întâlnită şi în rândul bihorenilor. Aceasta se manifestă prin deteriorarea progresivă a fibrelor nervului optic, nerv care este responsabil de transmiterea informaţiilor de la ochi la creier.

Glaucomul este o boală care de multe ori nu prezintă acuze subiective clare, de aceea sunt cazuri când nu este depistat. „Simptomul de început e o scădere a câmpului vizual, al vederii laterale, care nu prezintă dureri, şi tocmai de aceea omul nu-şi dă seama. Odată depistată boala, se măsoară presiunea intraoculară periodic şi se administrează un tratament în funcţie de aceasta”, susţine dr. Liana Spineanu, şef Secţie Oftalmologie, de la Staţionar II.

Pacienţi mulţi

„Dacă tensiunea intraoculară nu scade în urma aplicării tratamentului, atunci bolnavul trebuie supus intervenţiei chirugicale. Glaucomul e o cauză importantă de orbire şi în ultima vreme tot mai multe cazuri sunt depistate şi printre bihoreni. Asta şi datorită controalelor mai amănunţite care se fac”, afirmă dr. Spineanu, care îndrumă toate persoanele care au suspiciuni în acest sens să se prezinte la orice medic specialist din cadrul Ambulatoriului şi care are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Bihor, unde vor beneficia de consultaţie gratuită.

Boală ereditară

Conform părerii specialiştilor, glaucomul este o boală ce se moşteneşte. Deşi în trecut era întâlnită mai ales la persoanele de peste 45 de ani, în ziua de astăzi aceasta se descoperă şi la foarte multe persoane tinere.

Cele care sunt supuse unui grad mai mare de a face glaucom sunt cele care suferă de diabet zaharat, hipertensiune arterială, hipotensiune arterială, miopie severă şi dureri de cap de tip migrenos.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !