Pericole eliminate, vieti salvate

Pericole eliminate, vieti salvate
Ultimele zile au fost încărcate de intervenţii salvatoare de vieţi şi bunuri pentru pompierii ISU Crisana.

Astfel, sâmbătă, echipajele Detaşamentului 1 Oradea au fost solicitate să stingă un incendiu izbucnit la podul unei case din Fughiu. Datorită intervenţiei operative, pagubele au fost minime, iar cauza probabilă a evenimentului a constituit-o un coş de fum neprotejat termic ori amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile. Duminică, acelaşi detaşament a fost solicitat, să intervină pentru salvarea unei persoane aflate într-o situaţie de urgenţă, într-un apartament de la etajul 7 al unui bloc de pe strada Nufărului din Oradea.

Acţionând cu accesoriile din dotare, pompierii pătrunşi în locuinţă, l-au găsit pe proprietar, căzut în dormitor, în stare de semiconştienţă. Echipajul de terapie intensivă mobilă prezent la faţa locului, a acordat bărbatului, în vârstă de 76 de ani, îngrijirile medicale necesare, transportându-l ulterior la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean. În aceeaşi zi, pompierii din Ştei au acţionat, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Rieni, pentru lichidarea unui incendiu de la o magazie de lemne din Sudrigiu. Incendiul a afectat o parte din acoperişul magaziei, salvatorii reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la locuinţa din vecinătate. În acest caz, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de un cablu electric defect.

Pericole eliminate

În seara zilei de luni, echipajele Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea au fost solicitate să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie situată în municipiu, pe strada Răspântiilor. Ajunşi la adresă, pompierii militari au procedat la localizarea şi lichidarea incendiului, ce se manifesta violent la o baracă din cadrul gospodăriei, existând pericolul de propagare la locuinţă şi la evacuarea buteliilor aflate în interior, înlăturând astfel riscul unei explozii. În urma producerii evenimentului au ars acaretul din lemn, şi câteva bunuri din interior.

Acţionând cu operativitate, pompierii au reuşit să împiedice producerea unei deflagraţii şi propagarea incendiului la locuinţă, salvând în acest fel bunuri de o valoare considerabilă. De asemenea, echipajul de prim ajutor calificat din cadrul aceleiaşi subunităţi a acordat de urgenţă îngrijirile necesare proprietarului, în vârstă de 55 de ani, care, încercând să stingă flăcările, a suferit arsuri de gradul 2 la nivelul feţei. „Cercetările au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, efectuarea unor lucrări periculoase, constând în încercarea de a evacua aerul dintr-o butelie, ceea ce a dus la acumularea de gaze în interiorul barăcii în care, în momentul respectiv, funcţiona o sobă fără acumulare de căldură” a precizat locotenent Camelia Roşca, ofiţerul de presă al ISU Crisana.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !