Pericolul de inundaţii persistă

Pericolul de inundaţii persistă
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis avertizare hidrologică începând cu data de 22 iunie 2010.

„Având în  vedere situaţia hidrologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore se instituie codportocaliu pe râul Crişul Repede superior şi afluenţi. De asemenea, se menţine şi codul galben pe râul Barcău”, a precizat Raluca Straţi, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri (ABA).

Până în prezent, în judeţul Bihor s-a înregistrat o singură depăşire a cotei de apărare pe râul Crişul Repede în VadulCrişului. Aici a fost depăşită cota de atenţie cu 17 centimetri.

Dispeceratul ABA Crişuri a transmis avertizări hidro la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, Prefectura Bihor, Sistemul de Gospodărire a Apelor Bihor, Administraţia Naţională Apele Române şi la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Cod galben înseamnă risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei neconducând la pagube semnificative, dar necesită o vigilenţă sporită în cazurile de activităţi sezoniere şi/sau expuse la inundaţii. Depăşire cote de atenţie.
Prin cod portocaliu se înţelege risc de viituri generatoare de revărsări importante susceptibile de a avea impact semnificativ asupra vieţii colectivităţilor şi siguranţei bunurilor şi persoanelor. Depăşire cote de inundaţie.

S.Al.

300 de oameni salvaţi de inundaţii în Bihor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !