„Perle” în sesizările adresate Primăriei

10Comentarii
Deşi aduc în bună măsură observaţii pertinente, sesizările adresate municipalităţii stârnesc, deseori, zâmbete.

Agasaţi de problemele cu care se confruntă, fie de câinii comunitari, de depozitarea clandestină deşeurilor, de gropile lăsate în urma unor lucrări ori de starea proastă a drumurilor sau a spaţiilor verzi, orădenii fac apel la administraţia locală prin poşta electronică pentru rezolvarea acestora. Nu de puţine ori, însă sesizările transmise de populaţie autorităţilor ori declaraţiile scrise cu anumite ocazii fac deliciul celor ce le citesc, „descreţind” frunţile angajaţilor din instituţiile publice. Unele conţin dezacorduri, greşeli de ortografie, incoerenţe ori termeni neadecvaţi, „graţie” cărora, mesajul este altul decât cel pe care expeditorul intenţiona să îl transmită. Alteori, orădenii ţin neapărat să transmită informaţii de ordin personal, care nu se potrivesc în mod fericit cu tonul unei „depeşe” oficiale.

„Prejudiciaţi”

Iată câteva exemple selectate din mesajele postate pe site-ul Primăriei, www.oradea.ro: „Buna ziua d-l primar mă bucur că vă pot saluta în această poziţie, părinţi mei au un imobil pe str. (…) din zona Gării centrale aşi dori să ştiu dacă aveţi cunoştinţă de cauză sau nu, care dacă nu, nu e vina dvs” sau „de ce nu funcţionează cele 2 fântâni arteziene din parcul 1 Dec. (n.r. Parcul 1 Decembrie ) pentru care sau investit sume mari de bani şi care prin nefuncţionare aduc un prejudiciu oamenilor care ar dori să vadă jocul apei”.

Un alt orădean relatează: „Cu ocazia lucrărilor executate probabil au spart o conductă, care mai mult de o săptămână curge în neştire în groapa canalului. Şantierul e aproape gata, dar apa curge mai departe, zilnic cîte 3-5 şefi se uită la ea şi la terminarea programului pleacă. Vă rog să-mi răspundeţi la această întrebare cu mulţumiri”. Un tânăr ţine neapărat să aducă la cunoştinţa municipalităţii că subiectul lucrării sale de diplomă a fost „Reabilitarea platformei de vest a oraşului Oradea”, în timp ce o mămică crede că secţiunea de sugestii de pe site-ul primăriei e locul cel mai potrivit pentru a-şi lăuda odrasla: „sunt mămica unui băieţel superb de 3 anişori”. Întrucât curţile imobilelor de pe strada (…) au o atmosferă „fermecată”, acesta este un motiv întemeiat în viziunea unui orădean pentru a solicita renovarea „atentă” a acestora de către Primărie. „V-aş ruga să consultaţi situaţia şi să ne ajutaţi să trăim într-o zonă mai civilă”, este cererea formulată de un alt concitadin către municipalitate.

Măsuri radicale

Disperat din cauza falimentării abc-urilor de cartier, un orădean îi cere primarului să desfiinţeze toate hypermarketurile şi mall-urile. „Mă scuzaţi pentru deranj, dar am dorit să vă trimit aceste poze pentru a mă susţine asupra demersului ca strada (…) să fie o prioritate pentru modernizare. Vă mulţumesc şi încă odată scuzaţi deranjul”, cere altcineva. O altă persoană reclamă cu umor proasta funcţionare a semafoarelor inteligente: „Locuiesc pe strada (…) şi am unul din semafoarele pe care dumneavoastră le-aţi făcut «deştepte» chiar sub geamul meu. Nu ştiu cine a fost deşteptul care le-a modificat, dar mai rău le-a stricat decât cum erau înainte”.

Mălina Pop10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor