Permis auto, în două ore

1Comentariu
Permis auto, în două ore
BUCUREŞTI – Începând cu 1 iunie 2007, permisul şi certificatul de înmatriculare auto vor fi eliberate în maximum două ore, iar paşapoartele cu regim normal vor fi emise în cel mult o săptămână, începând cu jumătatea lunii mai a acestui an.

Asta se va întâmpla în România, şi nu în alte zări. Guvernul a aprobat ieri un memorandum care conţine propuneri de debirocratizare a instituţiilor publice. Dacă până acum de voie, de nevoie eram obligaţi să suportăm pe lângă interminabilele cozi şi toanele funcţionarilor, a venit momentul să ne luăm revanşa.

Documentul dat de Guvern prevede ca reprezentanţii serviciilor publice să fie obligaţi să îi trateze pe cetăţeni atent şi politicos, să răspundă prompt reclamaţiilor, să ia măsuri de eliminare a timpilor de aşteptare la ghişee şi să nu accepte “atenţii”.

PENTRU CETĂŢEAN! În ceea ce priveşte numerele de înmatriculare ale autoturismului, de la 1 iunie ele vor fi acordate în maximum două ore, în timp ce numerele de înmatriculare preferenţiale – tot în termen de două ore, dar de la data de 1 ianuarie 2008. Începând cu luna iulie 2007, cazierul va fi eliberat imediat în toate judeţele, cu excepţia Bucureştiului, unde măsura va fi aplicată de la 1 ianuarie 2008.

Certificatele fiscale vor fi acordate în maximum două ore de la 1 septembrie 2007, iar documentele de la Registrul Comerţului vor fi eliberate imediat de la 1 iunie 2007. Ilie Bolojan, secretarul general al Guvernului, a declarat: “Aceste măsuri au scopul de a reduce birocraţia şi corupţia existentă în acest moment în sistemul administrativ din România”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor