Persoane vulnerabile încadrate în muncă

De Simona Drimbău
O primă întâlnire de lucru
O primă întâlnire de lucru
Zeci de persoane vor urma gratuit mai multe cursuri de formare profesională.

Reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai ONG-urilor, ai AJOFM Bihor şi ai Fundaţiei CREFOP – Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională au avut ieri la Hotel Caro prima întâlnire de lucru din cadrul proiectului derulat de Fundația CREFOP. Proiectul „Competitiv pe piața muncii” are o durată de implementare de 18 luni.

„Obiectivul general al proiectului constă în promovarea și creșterea gradului de ocupare sustenabilă și de calitate a forței de muncă pentru 360 de persoane, șomeri și persoane inactive – șomeri de lungă durată și/sau persoane cu studii primare (ISCED1) sau gimnaziale (ISCED2), persoane peste 54 de ani, persoane de etnie rromă și persoane din mediul rural. În cadrul proiectului va fi dezvoltat și implementat un set complex de măsuri integrate și personalizate, care vizează îmbunătățirea accesului pe piața muncii, creșterea gradului de inserție profesională și indirect socială, prin îmbunătățirea aptitudinilor și a competențelor grupului-țintă”, a declarat Adrian Porojan, manager de proiect.

Prin acest proiect, 360 de persoane din grupul-țintă vor beneficia de servicii de informare şi consiliere profesională şi mediere pe piața muncii, în vederea creșterii gradului de ocupare sustenabilă și de calitate a forței de muncă. 360 de persoane vor participa la programe de formare profesională, din care minimum 293 de persoane (81,34%) vor dobândi o calificare prin susținerea examenului şi certificare ANC. Ca urmare a măsurilor integrate şi personalizate furnizate, 184 de persoane vor obține un loc de muncă la încetarea calității de participant în grupul-țintă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !