Personalul nedidactic nu primeşte salariu mărit

Personalul nedidactic nu primeşte salariu mărit
Personalul nedidactic din şcoli va rămâne cu acelaşi salariu. Femeile de serviciu, fochiştii, mecanicii sau paznicii nu primesc nici un leu în plus la salariu.

Si asta chiar daca multi dintre ei au facut greva cot la cot cu profesorii. Oferta Executivului a fost facuta doar dascalilor si personalului didactic auxiliar. Este vorba despre laborante, bibliotecare, secretare sau contabile.

În scolile romanesti, de la femeia de serviciu la portar – aproape toata lumea era ieri în greva. Nimeni nu aflase însa ca doar profesorii si cei cu studii superioare vor beneficia de marirea propusa de Guvern. Vestea a fost primita cu revolta:


“De ce la noi nu se gândeste nimeni, cei mai amarâti? Sunt în situatia de a intra în greva foamei.” “Trebuie sa ne mareasca si noua cu acelasi procent. Daca ei cer 15% si noi vrem la fel, fara noi nu se poate desfasura procesul de învatamânt.” “Sa se lupte pentru noi. Salariul pe care-l avem nu ne permite sa traim. E foarte putin. Excluderea personalului nedidactic din categoria salariatilor din învatamânt care beneficiaza de cresteri de salariu a stârnit reactii si din partea profesorilor, si a personalului didactic auxiliar.”